GTA 5 laadtijden op PS5 zijn veel sneller dan op PS4

News
woensdag, 16 maart 2022 om 12:30
gta 5 ps5f1617875143
Grand Theft Auto 5 laadt op de PlayStation 5 veel sneller dan op de vorige generatie consoles. Dit ontdekte IGN.
IGN heeft een aantal tests uitgevoerd om te kijken of Grand Theft Auto 5 sneller laad op de PlayStation 5 vergeleken met oudere consoles. Dat is zeker het geval: de game laadt maar liefst 75 procent sneller op de PS5.
De grootste verbetering zit in de autosaves. De PlayStation 4 deed er meer dan twee minuten over om die saves te laden. De PlayStation 5 daarentegen heeft maar twintig seconden nodig.
Behalve snellere laadtijden heeft de nieuwe versie van de game natuurlijk ook verbeterde visuele mogelijkheden op zowel de PS5 als de Xbox Series X. Zo is het nu mogelijk om in 4K met ray tracing te spelen. Ook heeft de game ‘high-end PC’ visuals, waaronder ‘meer NPC’s en verkeersvariatie, meer vegetatie, verbeterde belichting en schaduwen, waterreflectie en andere elementen’.
Je kunt de nieuwe versie van GTA 5 de eerste drie maanden voor een mooie prijs binnenhalen. De PS5-versie kost de eerste drie maanden namelijk 10 euro en de Xbox Series X/S 20 euro. Na deze drie maanden kosten beide versies 40 euro.

Grand Theft Auto 6

Rockstar is ondertussen ook bezig met Grand Theft Auto 6. Over dit nieuwste deel in de reeks is nog niets bekend. Wel gaan er veel geruchten over rond. Benieuwd welke geruchten er vorig jaar allemaal de ronde deden? Je vindt ze hier.