Update - Grote Google storing trapt de vrijdag af

News
vrijdag, 12 november 2021 om 9:51
pexels photomix company 218717f1645108736
Er is momenteel een reusachtige storing aan de hand bij Google. Zowel Google's zoekmachine als diensten als Gmail, Drive en YouTube werken niet. Zo wordt massaal gemeld op Allestoringen.nl.
Update - Google storing opgelost
Inmiddels is de storing bij Google opgelost. In een reactie aan XGN laat Google het volgende weten:

"Op vrijdag 12 november rond 08:30 uur UTC hebben sommige van onze gebruikers een storing ondervonden in de dienstverlening van Google Cloud-services, waaronder Google Workspace. Dit probleem is nu opgelost. Zie voor meer informatie onze statusdashboards voor Google Cloud en Google Workspace."

Oorspronkelijk bericht hieronder:
Op Allestoringen wordt massaal melding gemaakt van de storing die bij Google aan de hand is. Zo zijn er al meer dan 3000 meldingen binnengekomen rondom problemen met Google's zoekmachine, maar zijn er ook al bijna 2000 meldingen binnen over een YouTube storing. Ook Gmail en Drive wordt massaal gemeld met beide rond de 1000 meldingen.
Op de officiële kanalen van Google wordt nog geen woord gerept over een storing. Toch lijkt het wel vrij zeker dat de problemen bij Google zelf liggen. Alle diensten van het bekende bedrijf werken namelijk slecht of helemaal niet. Zo zijn er vooral problemen rondom het inloggen op Google's diensten, terwijl zoekopdrachten momenteel slecht werken.

Lengte Google storing nog onduidelijk

Het is nog niet duidelijk hoe lang de storing precies gaat duren. Dit jaar hebben we wel eens vaker een grote storing gezien van Google die dan ongeveer een uurtje duurt. Of dat dit keer ook het geval is, valt nog te bezien. Daarvoor moeten we helaas even afwachten.