Update - Grote domper voor Hamilton in Monza

News
donderdag, 08 september 2022 om 15:30
lewis hamilton gp nederland 2022f1662643336
In de tweede seizoenshelft van F1 zullen er een stuk meer gridstraffen vallen. Dat lijkt nu ook het geval te zijn voor Lewis Hamilton, want naar verluidt moet de zevenvoudig wereldkampioen de GP van Italië op Monza achteraan beginnen.

Update - Mercedes bevestigt gridstraf voor Hamilton

Mercedes heeft al snel duidelijkheid gegeven of Hamilton met een nieuwe motor zal rijden in Italië. Het team heeft namelijk via Twitter officieel bevestigd dat de Brit een nieuwe krachtbron krijgt en daardoor een gridstraf. Dat betekent dat de coureur de race achteraan zal moeten beginnen.
Origineel bericht
Om ervoor te zorgen dat rijke teams niet elk weekend met een nieuwe motor kunnen komen, heeft de FIA gezorgd voor een maximum aantal onderdelen dat gebruikt kan worden per seizoen. Komt een coureur boven dat aantal uit, dat volgt er een gridstraf, afhankelijk van het onderdeel dat vervangen moet worden.
Daardoor moesten Max Verstappen en Charles Leclerc achteraan beginnen tijdens de GP van België en dat lijkt nu ook het geval voor Lewis Hamilton. Volgens het doorgaans goed ingelichte Auto, Motor und Sport stopt Mercedes namelijk een nieuwe motor in zijn auto. De vorige motor heeft de duikeling op Spa-Francorchamps niet overleefd.

Waarom krijgt Hamilton nu een nieuwe motor?

Mercedes heeft nog niet officieel bevestigd dat Hamilton een nieuwe motor zal krijgen, dat wordt vaak pas op vrijdag duidelijk gemaakt aan de FIA. Het zou in ieder geval geen vreemde keuze zijn voor het team om nu een nieuwe motor op te nemen in de engine pool van Hamilton.
De GP van Italië wordt namelijk gehouden op Monza, dat als bijnaam de 'Temple of Speed' heeft. De baan heeft namelijk enorm lange rechte stukken en laat de motor voor zich spreken. Een perfecte plek dus om een nieuwe motor op los te laten, naast het feit dat op Monza inhalen een mogelijkheid is. Dat laatste is een stuk lastiger op Singapore en Suzuka, de komende races in de Formule 1.
Dit bericht is bijgewerkt op 8 september 2022.

Populair Nieuws

Laatste Reacties