Greedfall 2 biedt een complete nieuw verhaal en focust op metgezellen

News
donderdag, 13 juni 2024 om 18:00
greedfall 2f1652991443
Op Bigben Week hebben we meer geleerd over Greedfall 2. Wij mochten wat vragen stellen aan design director Sebastien Di Ruzza en hebben daarnaast ook een demo gekeken. 

Een nieuw verhaal

Greedfall 2 speelt zich drie jaar voor het origineel af. Daarom zal je af en toe personages herkennen, al kan hun rol flink anders zijn. De protagonist is namelijk anders. Ook is dit geen sequel, maar een verhaal dat je los van de vorige game kan waarderen.
Wel zal het vervolg wat vraagtekens van deel een invullen, en krijg je wat meer context als je het gespeeld hebt. Verwacht alleen niet dat dingen weer onvoorspelbaar gaan worden, want de personages uit het origineel zal je in geen enkele vorm terug vinden. Dat is tenminste wat Di Ruzza ons vertelde.

Een mooie mix aan elementen

Greedfall is ondertussen bijna een serie RPG's die zich afspeelt op een magisch eiland en een naburig continent. De game mixt fantasy met piraten zoals wij ze herkennen uit de Gouden Eeuw. Denk aan VOC en Captain Jack Sparrow. Je hebt dus magie en zwaarden, maar ook flintlocks. Dat zijn twee coole, stijlvolle esthetieken die samen nog leuker worden. Want zo werkt optellen.

Focus op metgezellen

In Greedfall 2 zal er iets meer gefocust worden op je metgezellen. Di Ruzza vertelde ons dat de studio niet meer wil dat je een enkel personage speelt met twee volgelingen. In plaats daarvan wissel je a la Dragon Age tussen personages, zodat je ze optimaal kan gebruiken.
Ook werken de skills nu anders. Je hebt algemene skill trees voor dingen als tank, support, damager. Daar verdien je XP mee mee. Los daarvan heb je een skill tree per wapentype. Daarvoor verdien je xp door een wapen te gebruiken. Tenslotte heeft elk personage een unieke skill tree. Zo kun je een hoop verschillende combinaties proberen.
Toen we Sebastien Di Ruzza vroegen bij welke factie hij graag zou horen vertelde hij dat hij liefst deel zou zijn van de zeevarende Nauts. Qua build zou hij waarschijnlijk een tank zijn met een grote hamer en als hij je metgezel zou zijn, dan roept hij: "Let's break it down!"
Dus houd je ogen open, misschien vind je de directeur wel in het spel.