Nacon Bigben Week brengt Greedfall 2 en nog veel meer!

Article
zondag, 22 mei 2022 om 15:30
greedfall 2f1652991443
Tijdens Bigben Week 2022 heeft uitgever Nacon een update gegeven over de verschillende projecten waar ze aan werken. Naast dat Nacon accessoires maakt, hebben ze ook zestien game studio's die allemaal aan games werken. De meest opvallende games die Nacon tijdens de Bigben Week in Parijs heeft getoond worden hier op een rij gezet.

Greedfall 2

Om meteen met de deur in huis te vallen, was één van de grootste verassingen van de Bigben Week de aankondiging van Greedfall 2. De eerste Greedfall is maar liefst twee miljoen keer verkocht en een groot succes voor de studio achter de game, Spiders. Naast de aankondiging heeft Spiders ook meteen een indicatie gegeven voor wanneer Greedfall 2 uit gaat komen. Naar verwachting wordt de game namelijk in 2024 uitgebracht.
Over Greedfall 2 is nog niet veel bekend. Wat we wel weten is dat de studio naar de community geluisterd heeft en hun feedback meeneemt in dit vervolg. Zo vonden spelers het jammer dat het in de eerste Greedfall niet mogelijk was om als de companions te spelen en dit gaat in Greedfall 2 wel mogelijk zijn.

Steelrising

Naast Greedfall 2 werkt Spiders ook nog steeds aan de game Steelrising. Deze Soulslike werd in 2020 aangekondigd en heeft nu ook tijdens de Bigben Week een releasedatum gekregen. Steelrising komt namelijk uit op 8 september 2022.
Steelrising speelt zich af in een alternatieve Parijs in het jaar 1789. Koning Lodewijk XVI heeft de Franse revolutie weten tegen te houden met de hulp van een robotleger. Als speler neem je controle over de mensachtige robot Aegis, die door dezelfde uitvinder is gemaakt als het leger van koning Lodewijk. Doormiddel van snelle bewegingen en verschillende abilities moet Aegis het leger van de koning verslaan en de Franse revolutie tot een goed einde brengen.

Hell is Us

Naast Spiders is ook de Nacon studio, Rogue Factor met nieuws naar de Bigben Week gekomen. Rogue Factor heeft namelijk meer informatie vrijgegeven rondom hun recent aangekondigde game, Hell is Us. De game is een pionier in een nieuw genre dat een combinatie is van actie en verkennen.
De studio wil met Hell is Us het verkennen terugbrengen in games. Ze willen afwijken van de standaard dat games constant waypoints neerzetten en spelers deze alleen maar hoeven te volgen. In Hell is Us wordt je handje dus niet vastgehouden en is het aan de speler om een weg te banen door de game.
Het verhaal van Hell is Us speelt zich af in een totalitair land. De held is toen hij klein was door zijn ouders het land uit gesmokkeld, wat ervoor gezorgd heeft dat hij altijd nieuwsgierig is geweest naar zijn land van herkomst en zijn ouders. Hij heeft meerdere malen geprobeerd om terug te gaan, maar dit was zonder enig succes. Tot ineens een burgeroorlog uitbreekt in het land en het hem lukt om het land binnen te glippen. Hier ontdekt hij dat er vijandige bovennatuurlijke wezens zijn en dat zij alleen maar met middeleeuwse wapens uitgeschakeld kunnen worden.

WRC Generations

Nacon heeft tijdens de Bigben Week ook een aankondiging gedaan voor de race fans onder ons. De langlopende rally race serie, WRC krijgt namelijk een elfde deel. WRC heeft in tegenstelling tot de voorgaande games bij dit deel het getal achter de game laten vallen en het de titel ‘Generations’ gegeven. Overigens komt er een einde aan de WRC games voor Nacon studio, KT Racing. De licentie voor WRC gaat namelijk na WRC Generations naar Codemaster.
Veel over WRC Generations is nog niet bekend. Wel is er een releasedatum aangekondigd, namelijk 13 oktober 2022. WRC Generations krijgt verder ook een paar upgrades ten opzichte van de voorgaande games. Zo zijn er nu voor het eerst hybride wagens, een nieuwe league-systeem en diverse engine mapping-configuraties. Ook staat in WRC Generations naast het rally racen het rijke leven van de chauffeur centraal. Rally race fans kunnen dus hun hart ophalen in WRC Generations.