Gratis Watch Dogs Legion upgrade op PS5 en Xbox Series X

  Voor steeds meer games geldt dat een upgrade naar de next-gen versie gratis wordt aangeboden voor eigenaars van de versie voor de huidige generatie. Ook Watch Dogs Legion voegt zich bij deze games. Voor Xbox Series X wordt gebruik gemaakt van Smart Delivery en ook voor PS5 is een upgrademogelijkheid bevestigd.

  Watch Dogs Legion zal op Xbox consoles gebruik maken van Smart Delivery, een systeem dat het mogelijk maakt om de Xbox Series X-versie van een game te spelen als je de Xbox One versie al hebt (of omgekeerd). De Australische Ubisoft Store pagina voor de game bevestigt daarnaast dat er ook een gratis upgrade zal zijn op PS5.

  In de ‘overzicht’-sectie van de Ubisoft Store pagina staat bovendien te lezen hoe de gratis upgrade op PS5 gebruikt kan worden. De disc van de PS4-versie moet in de console aanwezig zijn om gratis de digitale versie te spelen. Daarvoor is ook een PlayStation Network account en een internetverbinding nodig.

  In de Nederlandse Ubisoft store staat niet zo expliciet bovenaan de pagina vermeld dat er een upgrade beschikbaar is als in de Australische. Wel staat onder overzicht dezelfde manier om de PS5-versie te spelen omschreven. Wereldwijde beschikbaarheid van deze upgrade is dus een veilige aanname.

  Sony’s upgradeprogramma nog niet onthuld

  Sony heeft upgrades naar PS5 nog niet zo grondig uitgelicht als Microsoft die naar Xbox Series X heeft besproken. Hoewel nu dus duidelijk is hoe de upgrade zal werken met een fysieke uitgave is het voor digitale exemplaren nog niet duidelijk. Ook is het afwachten of en hoe eigenaars van een fysieke PS4-versie kunnen upgraden als ze kiezen voor een digital-only PS5.

  Watch Dogs Legion komt op 29 oktober uit op PS4, Xbox One en PC. Of dit ook de releasedatum voor PS5 en Xbox Series X is, is nog onbekend.

  Watch Dogs Legion

  Verkijgbaar vanaf 29 october 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.