Oud Mythbusters-presentator Grant Imahara overleden

News
dinsdag, 14 juli 2020 om 9:55
xgn google image
Maandag is presentator en engineer Grant Imahara overleden op 49-jarige leeftijd overleden. Imahara werd bij het grote publiek voornamelijk bekend als één van de co-hosts van Mythbusters.
In een verklaring aan The Hollywood Reporter laat een medewerker van Discovery weten dat Grant Imahara op maandag plotseling is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. “We zijn zeer bedroefd door het nieuws over Grant. Hij was een belangrijk lid van ons team en een geweldig persoon. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie.”
Imahara werd bekend bij het publiek door zijn betrokkenheid bij het televisieprogramma Mythbusters. In het derde seizoen verving hij Scottie Chapman en werd later één van de drie presentatoren naast Kari Byron en Tory Belleci. Het drietal verliet in 2014 gezamenlijk het programma en maakten in 2016 voor Netflix de serie The White Rabbit Project. In een tweet laat Kari Byron weten het liefst weer in een tijdmachine te stappen. Ook oud-collega Adam Savage laat in een tweet weten zeer bedroefd te zijn door het nieuws.

Betrokken bij veel blockbusters

Naast zijn werk voor Mythbusters was Grant Imahara ook een geleerd electrical engineer. Na zijn opleiding ging hij aan de slag voor THX Labs van LucasArts en later werkte hij voor de Industrial Light & Magic divisie. Met een specialisatie in animatronics heeft hij onder andere gewerkt aan de Star Wars prequel films, The Matrix Reloaded, Van Helsing, The Lost World en Terminator 3.