Erik ten Hag voorlopig veilig bij Manchester United

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 18:30
Engelse mediakanalen, waaronder The Athletic en The Guardian, hebben gemeld dat Erik ten Hag's positie bij Manchester United voorlopig veilig is. Het bestuur van de club heeft geen plannen om hem te ontslaan, ondanks een moeilijke start van het seizoen met zes nederlagen in tien wedstrijden, inclusief een recent verlies tegen Galatasaray.
Hoewel de externe druk op Ten Hag is toegenomen vanwege deze resultaten, is er binnen de club geen discussie over het beëindigen van zijn contract. Het bestuur van Manchester United behoudt het vertrouwen in Ten Hag als de juiste manager voor zowel de korte als de lange termijn. Ze erkennen dat blessures een rol hebben gespeeld in de teleurstellende resultaten, en met een zomerse investering van 200 miljoen pond in nieuwe spelers, waaronder Rasmus Hojlund, Mason Mount, Andre Onana en Sofyan Amrabat, wordt verbetering verwacht.
Manchester United staat voor een cruciale wedstrijd tegen Brentford in de achtste speelronde van de Premier League, gevolgd door een internationale pauze. De komende wedstrijden bieden een kans voor Ten Hag en zijn team om hun seizoen om te keren en voortgang op het veld te tonen.

Focus op de lange termijn

Ondanks de uitdagende start is het bestuur ervan overtuigd dat Ten Hag's coachingfilosofie en aanpak overeenkomen met de langetermijndoelen van de club. Het succesvolle trackrecord van de Nederlander, met name bij Ajax, is een belangrijke factor in hun beslissing om hem als manager te behouden.
Terwijl de druk hoog blijft, geeft de steun van de clubleiding aan dat ze de huidige problemen als een tijdelijke tegenslag beschouwen en vertrouwen hebben in Ten Hag's vermogen om Manchester United in de toekomst naar succes te leiden. De manager zal zich richten op het motiveren van zijn spelers en het leveren van verbeterde prestaties terwijl ze proberen omhoog te klimmen in de Premier League en te voldoen aan de hoge verwachtingen die bij de club horen.

Populair Nieuws