Gratis GTA V maakt Epic Games Store onbereikbaar

    De Epic Store geeft wel vaker games weg, maar blijkbaar was GTA V een game die wel heel veel gamers wilden claimen.

    Dat GTA V nog altijd razend populair is, dat is wel bekend. De game staat al jaren maandelijks hoog in de verkooplijsten van de verschillende platformen. Nu blijkt echter dat het gratis aanbieden van de game op PC toch nog populairder was dan Epic Games voorzien hadden. Epic had namelijk aangekondigd dat de gratis game van deze week niets minder dan Grand Theft Auto V was. Het gevolg was dat de Epic Games Store rond vijf uur, de tijd dat de nieuwe wekelijkse gratis game beschikbaar komt, onbereikbaar werd. Ook uren later was de Store van Epic nog lastig bereikbaar.

    Het nieuws van de gratis GTA V was te vroeg uitgelekt via de site GamePressure, waarna het nieuws als een lopend vuurtje over de sociale media ging. Toch hoeft niemand zich zorgen te maken, de game blijft gratis tot en met 21 mei. Er is dus nog alle tijd om de gratis game te claimen.

    Overigens is de Epic Store niet de enige plek waar GTA V gratis te krijgen is. Ook abonnees van de PS Now of Game Pass games en streamingsdiensten hebben de game al eerder kunnen spelen. Bij beide diensten is de game inmiddels weer uit de selectie verdwenen.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.