Gran Turismo trailer toont eerste beelden van de actievolle film

News
dinsdag, 02 mei 2023 om 17:30
gran turismo filmf1683040952
We zijn voorlopig nog niet klaar met verfilmingen van games. Sony Pictures komt namelijk met een film van Gran Turismo en de eerste beelden zijn nu getoond door middel van een trailer.
Gameverfilmingen zijn momenteel hot in Hollywood. Zo heeft The Super Mario Bros. Movie al meer dan een miljard dollar in het laatje gebracht en ook The Last of Us heeft zeer goede zaken gedaan. We zullen de komende tijd dan ook nog meer films gebaseerd op games zien, zoals de aankomende Gran Turismo film.
Sony Pictures heeft vandaag de eerste trailer voor de film getoond, waarin we Jann Mardenborough (Archie Madekwe) als een fervent simracer en liefhebber van Gran Turismo games zien. Hij droomt van een echte carrière als coureur, maar dat kan zijn familie niet betalen.
Toch krijgt hij een kans om zijn dromen te verwezenlijken, wanneer hij wordt uitgenodigd voor de GT Academy - een competitie voor de beste spelers van Gran Turismo, waarbij de winnaar deel mag nemen aan het Nissan GT Racing Team.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

De GT Academy is niet zomaar een idee voor de Gran Turismo film. De competitie werd namelijk echt georganiseerd tussen 2008 en 2016, waarbij Jann Mardenborough meedeed aan de competitie van 2011.
In de film zien we ook een aantal grote namen voorbij komen. Zo speelt Orlando Bloom de topman van het raceteam, moet David Harbour de simracers trainen tot echte coureurs en spelen Djimon Hounsou en Geri Halliwell de ouders van Jann. Laatstgenoemde is niet alleen een Spice Girl, maar ook de vrouw van Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing. Zij is dus een bekend gezicht in de wereld van motorsport.