Gotham Knights release geannuleerd voor PS4 en Xbox One

News
dinsdag, 10 mei 2022 om 16:00
gotham knights releasedatum laatste pre orders trailer gameplay en meer geruchtenf1649944223
Later dit jaar verschijnt de game Gotham Knights, maar helaas niet meer op alle eerder beloofde platforms. Warner Bros. Games heeft laten weten dat de game alleen nog maar naar PS5, Xbox Series X/S en PC komt. De release voor PS4 en Xbox One wordt achterwege gelaten.
Hoewel de PS5 en Xbox Series X al zo’n anderhalf jaar op de markt zijn, zijn er nog maar weinig games die alleen op deze platforms verschijnen. De meeste grote titels van de afgelopen periode kwamen nog volledig cross-gen uit. Ook Gotham Knights had dat in de eerste instantie beloofd, maar daar komt Warner Bros. nu van terug.
Er is nieuwe gameplay getoond van Nightwing en Red Hood, twee van de speelbare personages in de game. Aan het einde van de video en in begeleidende tekst is vermeld dat de game alleen nog maar naar PS5, Xbox Series X en PC zal komen. Daarmee schaart de game zich bij een zeer select aantal titels dat de PS4 en Xbox One overslaat.

Waarom komt Gotham Knights alleen naar PS5 en Series X?

Warner Bros. heeft nog geen uitgebreide verklaring gegeven waarom de PS4- en Xbox One-releases achterwege worden gelaten. Het zou zijn om “spelers de best mogelijke gameplay ervaring te geven”. Of de game inderdaad het gevoel geeft next-gen nodig te hebben gaan we als het goed is merken op 25 oktober, wanneer de game uitkomt.
De lijst van games die de vorige generatie overslaan zal in de komend periode waarschijnlijk behoorlijk groeien. De oudere consoles worden alleen maar nog ouder en het aantal nieuwe consoles in handen van de consument kan weer gaan groeien. Volgens geruchten gaat ook Star Wars Jedi 2 de PS4 en Xbox One laten voor wat ze zijn.