GOT spinoff House of the Dragon cast Doctor Who

News
maandag, 14 december 2020 om 13:00
game of thronesf1615818388
Steeds meer en meer komen we te weten over de spin-off serie van Game of Thrones, House of the Dragon. Hoewel er al een aantal kleine details al duidelijk waren, krijgen we langzamerhand wat nieuwe dingen te weten over de spin-off van de ontzettend populaire serie. We weten namelijk dat de makers, HBO, een aantal castleden voor de show gevonden heeft.
The Illuminerdi bracht dit nieuws als eerst en maakte maar liefst drie castmembers van de show bekend. Matt Smith, Olivia Cooke en Emma D’Arcy zullen alle drie een rol gaan spelen in House of the Dragon. Ook weten we al wie ze gaan spelen en een aantal dingen over hun personage.

Daemon Targaryen

Matt Smith zal prins Daemon Targaryen gaan spelen, de jongere broer van de koning en daarmee ook kroonprins. Daemon is een hele goede krijger en bezit het echte bloed van de draak. Ambitie voor de troon heeft hij alleen niet. Zijn broer, Viserys, is geen goede koning, maar Daemon doet alles om hem tevreden te stellen. Smith speelde hiervoor de hoofdrol in bekende series als Doctor Who en The Crown.

Rhaenyra Targaryen

Emma D’Arcy zal het eerste kind van de koning, prinses Rhaenyra Targaryen, gaan spelen. Hoewel ze volgens velen alles in zich heeft om een goed leidster te zijn, is ze één ding niet: een man. House of the Dragon speelt zich lang voor Game of Thrones af, waardoor vrouwen in principe nog steeds niet aan de macht kunnen komen in de serie. Hierdoor kan zij niet aan de macht komen, maar Rhaenyra heeft andere vaardigheden die ze nog wel eens heel goed zou gaan kunnen gebruiken.

Alicent Hightower

Olivia Cooke zal de rol van Alicent Hightower, de dochter van Otto Hightower, op zich nemen. Otto is ‘The Hand of the King’, waardoor ook Alicent een bekend personage is in het koningshuis en daar zelfs een belangrijke rol speelt in de politieke beslissingen die gemaakt worden. Alicent zal waarschijnlijk een erg aanwezig personage zijn in de serie. Cooke kun je onder meer kennen van haar rol in Ready Player One als Art3mis.