Google wil snel van Fitbit accounts af

News
vrijdag, 23 september 2022 om 16:30
fitbit luxef1639580499
Bij het gebruik van een smartwatch of activity tracker is vaak een account nodig. Zo kunnen de functies van het apparaat beter op jou afgesteld worden en gaan niet al je gegevens verloren als je een nieuwe tracker koopt. Maar het Fitbit-account gaat binnen een paar jaar verdwijnen.
Sinds 2021 is Google eigenaar van Fitbit. Hoewel diensten en producten van Fitbit nog losstaan van Google, gaat dat vanaf volgend jaar veranderen. Vanaf 2023 kun je namelijk een Google-account gaan gebruiken op je Fitbit.
Vanaf dat moment wordt een Google-account verplicht om bepaalde nieuwe functies van je fitbit te gebruiken. Je Fitbit-account blijft in eerste instantie bestaan, maar zal uiteindelijk verdwijnen. Ondersteuning voor een Fitbit-account zal nog tot minstens 2025 bestaan, maar zullen daarna op zeker moment overgezet moeten worden naar een Google-account.
Hoe dat precies zal gaan werken is nog niet in detail bekend. Fitbit-gebruikers worden op de hoogte gehouden en horen meer in 2023, rond de tijd dat Google-accounts op Fitbit gaan lanceren. Het lijkt er in ieder geval niet op dat gebruikers er op lange termijn onderuit kunnen komen dat ze een Google-account nodig hebben.

Wat voor gevolgen heeft een Google-account op Fitbit?

Hoe het gebruik van een Fitbit precies zal veranderen met een Google-account is nog grotendeels onbekend. Wel neemt Google alvast een zorg weg: je Fitbit-data wordt niet gebruikt voor gepersonaliseerde advertenties. Toen Google Fitbit kocht heeft het overeenkomsten moeten tekenen om advertentiedata en Fitbit-data gescheiden te houden.