Google Stadia spelers kunnen controller nu vervangen door smartphone

News
maandag, 10 mei 2021 om 12:30
black google smartphone on box 1482061f1583938402
Google Stadia zorgde er al voor dat spelers overal konden gamen en daar geen console of PC voor nodig hebben. Nu gaat het platform nog een stukje verder, want je kan zelfs je smartphone gebruiken als controller!
Terwijl console-fabrikanten als Microsoft en Sony nog elke generatie groots inzetten op een nieuwe console - en daar ook veel succes mee boeken gezien de blijvende tekorten - voorziet Google een heel andere toekomst voor gaming. Met Google Stadia richt het bedrijf zich namelijk op het streamen van games, waardoor je geen console of PC meer nodig hebt. Het enige wat je voor het nieuwe platform nodig hebt is een scherm en een controller.
Ten minste, dat laatste had je tot voor kort nodig om te kunnen gamen op Google Stadia. Volgens 9to5Google zorgt de nieuwste update namelijk voor een opmerkelijke verandering. Niet langer heb je voor Google Stadia een bijbehorende Google Stadia-controller nodig, je kan nu ook je smartphone gebruiken als controller!

Hoe kan je je smartphone als controller gebruiken?

Wel moeten er een paar kanttekeningen gezet worden bij de nieuwe optie. Hoewel Google Stadia namelijk op vrijwel elk apparaat met een scherm gebruikt kan worden, lijkt de optie voor een smartphone-controller voorlopig alleen te gebruiken zijn in combinatie met een TV.
Daarnaast hebben gebruikers ook een Android smartphone nodig. Hoewel je Google Stadia dus wel kan gebruiken op de iPhone en iPad, kun je de apparaten van Apple nog niet als controllers gebruiken. Als we naar de updates kijken die in het verleden zijn gedaan, zal die optie later door Google toegevoegd worden.