Google Stadia beschikbaar op iPhone en iPad

  We moesten er even op wachten, maar deze week is het dan eindelijk zover: Google Stadia werkt nu ook op iOS. De gamestreamingsdienst in namelijk via een omweg op iOS terecht gekomen. Via de Safari-webbrowser kun je Google Stadia nu makkelijk gebruiken op je iPhone of iPad.

  Google

  Google heeft maas in de wet gevonden

  Eerder verscheen er in de Apple App Store wel al de Google Stadia app, maar daarmee kon je geen games spelen en had je er dus eigenlijk weinig aan. Apple heeft namelijk strenge voorwaarden voor gebruikers van de Apple App Store en zeker voor gamestreamingsdiensten zijn deze voorwaarden erg streng. Google lijkt nu een maas in de wet te hebben gevonden en heeft het voor elkaar gekregen dat jij nu alle Google Stadia games kunt spelen op je iPhone of iPad.

  Hoe werkt het?

  Hoewel het via een kleine omweg is, is het voor de gebruiker toch behoorlijk makkelijk. Je hoeft alleen maar naar Safari (internet) te gaan, je gaat naar stadia.google.com, even inloggen en klaas is kees. Google liet in oktober al bezig te zijn om Google Stadia op iOS te krijgen en kreeg het twee maanden later dan ook voor elkaar. Diensten als GeForce Now werken ook al via deze constructie.

  Google Stadia

  Voor 9,99 euro per maand kun je een abonnement nemen op Google Stadia om in 4K 60 fps te gamen. Vind je 1080p en 30 fps goed genoeg kun je daar ook voor kiezen. Dan kost Google Stadia je helemaal niets.

  Met Google Stadia kun je een aantal geselecteerde game onbeperkt spelen als je Stadia Pro hebt (voor 9,99 euro per maand) en daarnaast krijg je ook nog eens korting op de nieuwe games als: Assassin’s Creed Valhalla, NBA 2K21 en Cyberpunk 2077. En Google Stadia kun je nu dus ook games op je iPhone of iPad.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.