‘Google blijft zoekmachine van Samsung smartphones’

News
vrijdag, 19 mei 2023 om 18:00
samsung galaxy s23f1675337332
Al jaren is Google de standaard zoekmachine op veel smartphones, waaronder die van Samsung. Het leek even mogelijk dat Samsung een andere weg in zou slaan door te wisselen naar Bing. Maar het ziet ernaar uit dat dat toch niet doorgaat.
Nog niet zo lang geleden werd beweerd dat Samsung overwoog om Bing de standaard zoekmachine te maken op Galaxy-smartphones. Waar die overweging vandaan kwam was niet duidelijk, maar er bestonden vermoedens dat het met de AI chatbot van Bing te maken had. Nu gaat het hele verhaal niet door, meldt The Wall Street Journal.
Een grote reden om Google als standaard zoekmachine te houden is dat Samsung zich zorgen maakt over de reactie die de markt zou hebben op de verandering. Er zijn maar weinig mensen die Bing verkiezen boven Google. Dat veel mensen geen Samsung-telefoon meer zouden kopen na een overstap naar Bing is dan ook geen gekke gedachte. Ook zou Samsung vrezen dat verdere samenwerking met Google moeilijker zou lopen.
Google betaalt verschillende smartphone-fabrikanten miljarden om de standaard zoekmachine te zijn op de smartphones. Alle dagelijkse gebruikers die de zoekmachine daaraan overhoudt verdienen dat waarschijnlijk makkelijk terug.

Bing AI wel te vinden op Samsung smartphones

Overigens is Bing ook zonder volledige overstap naar de zoekmachine te vinden als standaardonderdeel van een Samsung smartphone. De AI chatbot is namelijk geïntegreerd in SwiftKey, Microsofts toetsenbord-app. Deze is te vinden op veel van Samsungs apparaten.