Glas in Google Pixel 7 camera breekt spontaan

News
zaterdag, 07 januari 2023 om 10:00
google pixel 7 en pixel 7 prof1652344108
De Google Pixel 7 is in de meeste opzichten een goede telefoon gebleken. Helaas kan het soms even duren voordat een probleem naar boven komt. Verschillende gebruikers van de Pixel 7 en Pixel 7 Pro melden dat het glas van de camera spontaan kan breken.
Smartphones kunnen soms kwetsbaar zijn en veel gebruikers stoppen hun telefoon daarom in hoesjes. Uiteraard is het ook zaak om voorzichtig te zijn en je telefoon niet te laten vallen. Maar volgens veel Google Pixel 7 gebruikers helpt hun voorzichtigheid helemaal niets.
Het glas voor de cameralenzen van de telefoon is bij veel gebruikers namelijk spontaan gebroken. Dat melden ze op onder andere Twitter en Reddit. Ook als de telefoon nooit is gevallen en nergens tegenaan is gestoten barst of breekt het glas.
Men vermoedt dat het te maken heeft met lage temperaturen, of snelle overgangen van temperatuur, met name van warm naar koud. Een Reddit gebruiker vertelt dat de telefoon ineens stuk was toen hij of zij een foto wilde maken tijdens het uitlaten van de hond in koud weer. De gebruiker vond glas in de broekzak waar de telefoon in zat.

Kun je het glas van de Google Pixel 7 laten repareren?

Uiteraard hebben veel gebruikers die last hebben van dit probleem contact opgenomen met Google. Reparatie is mogelijk, maar klanten krijgen verschillende dingen te horen over de kosten. Kosten lopen uiteen van 200 tot meer dan 400 dollar, terwijl sommige gebruikers te horen krijgen dat de reparatie onder de garantie valt.