Google ontsloeg tientallen medewerkers wegens misbruik data

News
vrijdag, 06 augustus 2021 om 12:00
googlef1621409529
Google heeft in de afgelopen jaren tientallen medewerkers ontslagen omdat deze misbruik maakten van hun middelen binnen het bedrijf. Het zou gaan om datamisbruik tussen 2018 en 2020.
Wie bij Google werkt heeft toegang tot een enorme databank aan gegevens. Deze data is door tientallen medewerkers binnen Google misbruikt. Google heeft dan ook tussen 2018 en 2020 tig werknemers ontslagen. Een woordvoerder van Google heeft dat aan Motherboard laten weten. In 2018 zouden er 18 werknemers zijn ontslagen, omdat ze hun toegang hadden misbruikt. In 2019 werden oer 26 mensen ontslagen en in 2020 waren het er 36 die het bedrijf moesten verlaten wegens datamisbruik.
In de meeste gevallen werd niet op de juiste manier omgegaan met gevoelige informatie. Interne informatie met derden gedeeld, wat natuurlijk niet de bedoeling was. In sommige gevallen werden ook de systemen van Google misbruikt. Volgens het document dat Google intern verspreidde kan dat betekenen dat er gebruikersinformatie is ingezien of dat anderen toegang tot Google-data hebben gekregen. Of er daadwerkelijk data van gebruikers ingezien is of zelfs gestolen is, is niet gemeld.

Google werknemers krijgen training op datamisbruik

De medewerkers van Google krijgen specifieke trainingen rondom datamisbruik. Deze training is volgens de woordvoerder van Google jaarlijks. Alle overtredingen worden daarbij grondig onderzocht waardoor het aantal klein blijft. Google werkt er daarnaast druk aan om toegang tot gebruikersdata te beperken. Alleen bepaalde werknemers kunnen bij deze data.
Het lekken of misbruiken van gebruikersdata is de laatste tijd iets dat vaker voorbij komt, bijvoorbeeld in de vele hacks die wereldwijd plaatsvinden. Denk aan de Twitter hack van vorig jaar waarbij er behoorlijk wat bitcoinfraude plaatsvond of recenter, de CD Projekt Red hack, waarbij niet alleen games, maar ook data van medewerkers gestolen is.

Populair Nieuws

Laatste Reacties