Google maakt een einde aan Google Street View

News
woensdag, 02 november 2022 om 13:00
Met Google Street View kan je makkelijk of afstand bekijken hoe een straat of locatie eruit ziet. Ideaal om je alvast wegwijs te maken als je ergens voor de eerste keer heen gaat. Maar Google gaat nu een einde maken aan de app.
In een nieuwe update voor de Google Street View app is ineens een opvallende tekst opgedoken. Het is 9to5Google namelijk opvallen dat Google afscheid gaat nemen van de applicatie. De Amerikaanse techgigant heeft dat niet veel later ook officieel bevestigd aan The Verge.
In de ‘komende weken’ zal de Google Street View app van de Play Store worden gehaald, zodat gebruikers de app niet meer kunnen downloaden. De app zal helemaal verdwijnen voor mensen die hem nu al op zijn of haar smartphone hebben staan op 21 maart 2023.

Verdwijnt Street View helemaal?

Mensen die veel gebruikmaken van Google Street View hoeven niet te vrezen dat de mogelijkheid helemaal verdwijnt. Alleen de dedicated app verdwijnt, de optie om op een digitale straat te staan blijft nog wel gewoon bestaan in de Google Maps app.
Met de Google Street View app hebben gebruikers ook de mogelijkheid om hun eigen 360 graden beelden te uploaden, zodat er meer data is om te gebruiken en alles zo relevant mogelijk blijft. Voortaan kunnen de beelden verstuurd worden naar Google via de Street View Studio app.

Populair Nieuws