Google kondigt Pixel 4a eindelijk officieel aan

  Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Google heeft eindelijk de Pixel 4a officieel uit de doeken gedaan. De nieuwe midrange smartphone zal deze maand meteen gelanceerd worden.

  Google

  De smartphone had eigenlijk al in mei aangekondigd moeten worden, maar Google heeft vandaag de Pixel 4a voor het eerst officieel getoond. De opvolger van de populaire Pixel 3a krijgt zelfs een goedkoper prijskaartje, met een launchprijs van 349 dollar.

  Daarmee krijgen gebruikers een telefoon die veel lijkt op het huidige vlaggenschip van Google, de Pixel 4. Zo zal dezelfde camera in de smartphone zitten en prachtige plaatjes maken met HDR+ en mogelijkheden voor Portrait Mode, Top Shot en de befaamde Night Sight. Het is zelfs mogelijk om een speciale foto te maken van de sterrenhemel. De Pixel 4a heeft daarnaast een 5,8 inch OLED-scherm, een punch-hole selfie camera, de Snapdragon 730G chipset, 6GB aan RAM, 128GB aan opslag en uiteraard de stock Android 10 ervaring.

  Google Pixel 4a met 5G

  De Google Pixel 4a is overigens niet de enige smartphone die het Amerikaanse bedrijf dit jaar lanceert. Op 20 augustus zal de standaard 4a lanceren en in de komende maanden zal er een 5G versie uitkomen voor 400 dollar. In Nederland moeten we in ieder geval nog even wachten op de smartphone, want Google verkoopt de Pixel 4a bij de initiële lancering niet in ons land. De smartphone komt wel in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk uit.

  De kans is wel groot dat de Pixel 4a uiteindelijk in Nederland verkocht zal worden via externe webshops. Zo verkoopt Belsimpel de Google Pixel 3a, terwijl die ook nooit officieel is uitgebracht in ons land.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.