Netflix laat je sneller of langzamer series en films afspelen

  Netflix zal mensen voortaan de mogelijkheid bieden om te kiezen met welke snelheid zij iets willen afspelen. De snelheid kan gekozen worden met de nieuwe afspeelknoppen voor de smartphone of tablet.

  Iedereen kan op een toestel die voorzien is van Android streamen met een vertraagde weergave van 0,5 of 0,75, voor een versnelde weergave is er de optie om te streamen van 1,25 of 1,5. De afspeelopties zijn ook beschikbaar voor gedownloade content in de offline weergave. Abonnees krijgen bij elke titel de keuze om de afspeelsnelheid aan te passen. De functie zal morgen uitgerold worden en in komende weken wereldwijd beschikbaar zijn.

  Zorgen van videomakers

  Netflix probeert dan ook om de kwaliteit van de stream wel goed te houden, bijvoorbeeld de audio hetzelfde te laten klinken tijdens het versnellen of vertragen van de stream. Een woordvoerder deelde aan The Verge dat er ook rekening gehouden wordt met de zorgen van sommige uitgevers en studios. Daarom hebben zij ook het bereik van afspeelsnelheden beperkt en moeten abonnees de snelheid telkens veranderen bij het bekijken van iets nieuws, in plaats van dat het vast in hun instellingen zal staan. Uitgevers willen uiteraard dat hun werk op een bepaalde manier gezien wordt.

  Veel vraag

  Keela Robison, vice-president van productinnovatie van Netflix, is van mening dat de technologische veranderingen verschillende soorten kijkers heeft aangetrokken. Er was dan ook veel vraag naar de functie en hierdoor heeft Netflix ook besloten om verder te gaan met de functie. Het belangrijkste is dat de flexibiliteit die de functie biedt gewaardeerd wordt.

  De functie zou vooral fijn moeten werken voor slecht horende mensen of mensen met slecht zicht. Zowel Association of the Deaf en National Federation of the Blind hebben Netflix geprezen voor het toevoegen van de functie.

  Nog niet voor de TV-app

  Netflix zal de functie ook gaan testen op iOS apparaten en de webversie van Netflix. Uiteindelijk zal de functie ook naar de TV-app komen, maar hiervoor is nog geen testfase ingesteld. Wanneer de functie ongeveer naar de TV-app zal komen is verder nog onduidelijk.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.