Google haalt fotografie optie weg uit Pixel smartphones

News
dinsdag, 29 december 2020 om 11:30
google pixel 4a fotof1594713865
Een nieuwe grote update voor een smartphone is voor de meeste gebruikers reden voor een feestje. Over het algemeen zorgen ze namelijk voor nieuwe functies en toegevoegde opties. Dat is alleen niet het geval met de meest recente update van Google, want daarmee is een fotografie optie weggehaald uit Pixel smartphones.
Wie de meest optimale Android ervaring wil hebben met een smartphone, moet één van de Pixel smartphones van Google in huis halen. Naast stock Android hebben de telefoons het voordeel van voorrang bij de nieuwste updates en zeer geavanceerde camera-lenzen en bijbehorende software.
Eén van de unique selling points wat betreft fotografie op de meest recente Pixel smartphones is wide angle astrophotography. Een mond vol, maar het houdt in dat gebruikers een wijde foto van de sterrenhemel kunnen maken. De optie werd zelfs gebruikt in reclame voor de Pixel 4 en is ook toegevoegd aan de Google Pixel 5 en 4a 5G. Ten minste, tot de meest recente update.

Fotografie optie plotseling verdwenen

Het lijkt er namelijk op dat Google de fotografie optie heeft verwijderd met de Google Camera 8.1 Update. Dat meldt The Verge. Voorheen konden gebruikers de optie gebruiken door hun smartphone op een statief te zetten, Night Sight aan te zetten en over te schakelen naar de ultrawide lens. In plaats van ‘Astophotography On’ krijgens gebruikers nu de melding ‘Zoom to 1x for Astrophotography’. Kortom, de optie is niet meer beschikbaar.
Een foto maken van de sterrenhemel is nog wel beschikbaar met de andere lenzen, maar dus niet meer met de ultrawide lens. Google heeft nog niet laten weten of het hier gaat om een bewuste keuze of een bug.

Populair Nieuws

Laatste Reacties