LG presenteert opvolger OLED televisies: miniled

News
dinsdag, 29 december 2020 om 11:00
lgf1609233201
LG gaat een nieuw tijdperk in! Althans misschien moeten we dat iets relativeren, maar LG heeft wel haar opvolgers voor OLED televisies gepresenteerd: de miniled- televisies. Over het algemeen wordt deze nieuwe miniled-technologie gezien als opvolger van de OLED schermen. De verwachting is dan ook dat er de komende tijd nog een hoop merken zullen volgen.

LG brengt nieuwe technologie volgend jaar op de markt

LG maakte dit nieuws maandag zelf bekend via een persbericht. Hierin laten ze weten met een nieuwe QNED-lijn te komen. De schermen zijn beschikbaar in verschillende maten tot maar liefst 86 inch groot. Daarnaast zullen de eerste miniled-schermen beschikbaar zijn in 4K en 8K resolutie. In de loop van 2021 komen de nieuwe schermen op de markt en worden voorlopig als alternatief verkocht naast de LCD en OLED schermen.

Wat is het geheim van miniled?

Het ‘geheim’ van miniled is dat er achter de pixels nog kleine led-lampjes zitten. Deze techniek zorgt ervoor dat je een hoger contrast hebt en en hogere helderheid. Hiervoor zijn overigens behoorlijk wat lampjes nodig, in een LG miniled-televisie zitten al snel 30.000 leds verstopt.

Als één schaap over de dam is volgen er meer

Zoals we al aangaven zal LG zeker niet de enige zijn volgend jaar. Naar verwachting zullen meer grote merken volgen en het gerucht gaat ook dat Apple deze techniek gaat gebruiken voor de iPad Pro. Nog even afwachten dus hoe het allemaal gaat lopen, maar het lijkt een kwestie van tijd totdat deze techniek het nieuwe normaal is wat betreft beeldschermen.

Populair Nieuws