Google gaat Android-gebruikers in Oekraïne waarschuwen voor luchtaanvallen

News
vrijdag, 11 maart 2022 om 12:00
pexels sima ghaffarzadeh 11322876f1646125468
Android-gebruikers in Oekraïne krijgen luchtalarmmeldingen rechtstreeks op hun telefoons voordat verwachte aanvallen in hun buurt plaatsvinden, zo maakt Google bekend. In een blogpost zegt het bedrijf samen te werken met de Oekraïense regering om een waarschuwingssysteem voor Android-telefoons in het land uit te brengen.
‘’Tragisch genoeg vertrouwen miljoenen mensen in Oekraïne nu op luchtalarmmeldingen om in veiligheid te komen,’’ schrijft Google in de aankondiging. De Android-meldingen zijn gebaseerd op de waarschuwingen die al door de Oekraïense regering worden verzonden en maken gebruik van een bestaand mechanisme dat gebouwd werd voor waarschuwingen voor aardbevingen.
In de Google Play Store licht Google al de Oekraïense Alarm app uit, die luchtalarmmeldingen stuurt naar Oekraïners in regio’s met actieve waarschuwingen. Het nieuwe waarschuwingssysteem wordt vandaag gelanceerd en zal binnen de komende dagen op alle Android-telefoons in Oekraïne beschikbaar zijn.

Google neemt meerdere maatregelen tijdens de oorlog

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft Google al meerdere maatregelen genomen om Oekraïne te helpen en Rusland te boycotten. Zo heeft het bedrijf live-verkeersinformatie in Google Maps uitgeschakeld om Oekraïners te beschermen, zijn de apps van de Russische staatsmedia RT en Sputnik niet langer in de Europese Google Play Store te vinden en zijn Google Ads in Rusland stopgezet.
‘’De Russische invasie van Oekraïne is zowel een tragedie als een humanitaire ramp in de maak,’’ zei Google op 1 maart. Het bedrijf zei bezig te zijn ‘mensen in Oekraïne te ondersteunen met onze producten en door te verdedigen tegen cyberbeveiligingsbedreigingen; hoogwaardige, betrouwbare informatie aan de oppervlakte te brengen; en de veiligheid van onze collega’s en hun families in de regio te waarborgen.’

Populair Nieuws