Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp uitgesteld wegens oorlog Oekraïne

News
woensdag, 09 maart 2022 om 18:30
2021 06 15 advance warsf1623776302
De release van Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp zal nog even op zich laten wachten. De remakes van de Gameboy Advance-klassiekers komen niet meer op 8 april naar de Nintendo Switch. Dat heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne.
Iedereen is inmiddels wel op de hoogte van de verschrikkelijke situatie in Oekraïne. Veel bedrijven uiten steun aan Oekraïne door zich terug te trekken uit Rusland. Nintendo stelt nu zelfs een hele game uit.
Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp is een bundel die de eerste twee Advance Wars-games naar de Nintendo Switch brengt. De games kwamen oorspronkelijk uit voor de Gameboy Advance. Hoewel de games dus naar de nieuwere Nintendo Switch komen is de releasedatum van 8 april nu geschrapt.
Nintendo liet via een Tweet weten de releasedatum te schrappen vanwege “recente gebeurtenissen in de wereld”. Het kan dan ook niet anders dan dat hiermee de invasie van Oekraïne bedoeld wordt. Het is niet de eerste keer dat de bundel uitgesteld wordt. Eerder was de releasedatum opgeschoven omdat ontwikkelaar WayForward nog een aantal schoonheidsfoutjes wilde oplossen. Het lijkt waarschijnlijk dat de release van de game is uitgesteld omdat het ongepast zou zijn om de game, die gaat over het voeren van oorlog, momenteel in de spotlight te zetten.

Advance Wars release timing ging eerder mis

Dit is niet de eerste keer dat een Advance Wars game wordt uitgesteld vanwege externe problemen. De releasedatum van het originele spel was in Noord-Amerika namelijk 10 September 2001. Dat was natuurlijk precies een dag voor de verschrikkelijke gebeurtenissen van 9/11. De Europese release van de game werd daarom opgeschoven naar het volgende jaar.
Nintendo vraagt om de officiële kanalen van het bedrijf in de gaten te houden voor updates over een nieuwe releasedatum. Kijkende naar de huidige situatie in Oekraïne is het nog maar de vraag of deze snel verbetert. Er is daan ook geen garantie dat de game alsnog snel uitkomt, tenzij Nintendo de release uiteindelijk alsnog tijdens de oorlog moet plannen.

Populair Nieuws