Google brengt flinke verandering voor gebruikers

News
woensdag, 06 oktober 2021 om 11:00
pexels photomix company 218717f1645108736
Google gaat voor flink wat gebruikers een grote verandering doorvoeren. Het bedrijf achter de populaire zoekmachine gaat tweestapsverificatie namelijk aanzetten voor 150 miljoen accounts. Zo maakt het bedrijf in een blogpost bekend.
Het doel van de tweestapsverificatie (2SV) is dat de accounts van gebruikers verder worden beveiligd. Door middel van de extra verificatie is het voor hackers namelijk een stuk moeilijker om accounts binnen te dringen. Google gaat het proces op zo'n 150 miljoen Google-accounts inschakelen voor het einde van 2021.
Voorheen was de optie ook al in te schakelen. Toen was 2SV alleen nog niet verplicht, maar daar komt dus verandering in. Sinds mei is het bedrijf al bezig met het aanpassen van het systeem. Sindsdien wordt gevraagd of gebruikers alvast 2SV aan willen zetten. Nu neemt Google daarin toch nog een extra stap.
Tweestapsverificiatie werkt doorgaans met een tweede code die ingevuld moet worden zodra je inlogt op je account. Na het invullen van je wachtwoord wordt een code naar je telefoonnummer gestuurd. Die code moet je dan nog invullen als tweede stap om te bevestigen dat jij daadwerkelijk de persoon bent die inlogt op je account.
stadiaf1635334003

Google past ook Stadia aan

Google is de laatste tijd flink wat veranderingen aan het doorvoeren. Ook gamedivisie Google Stadia gaat namelijk op de schop. Tenminste, daar wordt er alles aan gedaan om Stadia populair te maken.
Zo krijg je nu gratis een Google Stadia-setup bij aanschaf van een game via het platform. Wel zijn daar een aantal voorwaarden voor, zoals de prijs van de game. Die moet 60 euro of meer bedragen.