Gone Home bedenker doet stap terug na vertrekkende werknemers

News
donderdag, 05 augustus 2021 om 16:15
gone homef1628172282
Bij ontwikkelaar Fullbright is een leegloop van personeel. Een groot gedeelte van de werknemers zijn vertrokken, waardoor creative lead en manager Steve Gaynor nu een stap terug doet. Gaynor is bekend geworden als geestelijk vader van Gone Home.
Niet alleen Activision Blizzard heeft grote problemen, ook bij Fullbright loopt niet alles zoals het zou moeten. Veel werknemers bij de ontwikkelaar zijn de laatste tijd vertrokken, waarbij de grootste reden het gedrag van mede-oprichter en manager Steve Gaynor is geweest. Dat vertellen twaalf medewerkers in gesprek met Polygon. Sinds 2019 zijn maar liefst vijftien personeelsleden gestopt en blijven er slechts zes over.
De exodus bij Fullbright en de klachten over zijn managementstijl hebben er nu voor gezorgd dat Steve Gaynor een stap terug doet bij de studio. Gaynor vertrekt niet helemaal, maar zal aanblijven als schrijver en laat de dagelijkse verantwoordelijkheden over aan andere mensen. Dat laat het team van Fullbright, dat momenteel aan de game Open Roads werkt, weten via een verklaring op Twitter.

Gaynor betuigt spijt voor zijn daden

De vertrokken medewerkers zeggen dat er een toxic culture heerste op de werkvloer van Fullbright. Personeelsleden voelden zich ondermijnd en vernederd door Gaynor, met name de vrouwelijke werknemers. Door de status van Fullbright’s mede-oprichter in de industrie - Gaynor is bekend geworden door de geliefde indie-game Gone Home - vreesden de medewerkers dat ze op een zwarte lijst kwamen te staan als ze zouden klagen.
Via Twitter heeft Steve Gaynor ook persoonlijk zijn excuses aangeboden aan de getroffen personeelsleden voor zijn leiderschapsstijl.
Hoewel de andere rol van Gaynor binnen het bedrijf nu pas bekend wordt gemaakt, laat een woordvoerder van Fullbright weten dat de voormalig manager al in maart een stapje terug heeft gedaan. Er zou al aan het gedrag van Gaynor gewerkt zijn, maar ‘er was een meer drastische actie nodig voor de gezondheid van het team’. Ook zou uitgever Annapurna op de hoogte zijn van de situatie en het team geholpen hebben met ‘veranderingen in de structuur van het team’.

Populair Nieuws