Goed nieuws voor FIFA 21? PES verliest licenties van Italiaanse clubs

News
donderdag, 09 juli 2020 om 9:30
pes 19 ac milanf1594230978
Het lijkt er op dat FIFA 21 nieuwe licenties krijgt. Ontwikkelaar Konami is namelijk de licenties kwijt voor meerdere voetbalclubs uit Serie A voor PES 2021. De kans is nu groot dat EA Sports er met deze licenties vandoor gaat.
PES heeft geen exclusieve rechten meer voor AC Milan en Inter Milan. Ontwikkelaar Konami heeft de deal met de twee Italiaanse voetbalclubs niet weten te verlengen. De aankomende footie PES 2021 zal geen gebruik meer kunnen maken van die licentie. Dit betekent dat er in PES 2021 geen officiële namen van beide Milanese clubs in de game zitten. Ook de spelersnamen van AC Milan en Inter Milan zullen niet meer in PES zitten. Hierdoor moeten spelers van de footie weer genoegen nemen met valse namen.
Dit meldde Konami in een statement op haar website. Konami blijft alleen niet bij de pakken neer zitten, maar wil aan de banden met partners gaan werken zodat de franchise straks weer voorzien is van alle namen.
fifa 21 kylian mbappe scaledf1592552056

Kansen voor FIFA 21

Voor Konami is het verliezen van de licenties een slechte zaak. Voor PES 2020 kondigde het nog trots aan dat het de licentie van de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A had bemachtigd. PES mocht hierdoor eindelijk de officiële clubs, logo’s en speler gebruiken.
Konami had zelfs het in Italië dominerende Juventus binnen gehengeld. Hierdoor zat Juventus alleen in PES en moest concurrent FIFA 20 genoegen nemen met een nep naam. FIFA-fans moesten het hierdoor doen met Piemonte Calcio, wat simpelweg staat voor de regio waar Juventus vandaan komt.
Grote kans dat EA Sports dit jaar met AC Milan en Inter Milan aan de haal gaat. Het zal voor fans weinig nieuws betekenen. Beide clubs uit Milaan zitten al met naam en spelers in FIFA en delen, net als in het echte voetbal, één stadion. Het San Siro / Giuseppe Meazza. Wel kan het betekenen dat spelers uit Milaan een nieuwe gameface krijgen.

Populair Nieuws