Ninja gaat nu streamen op YouTube

News
donderdag, 09 juli 2020 om 10:00
ninja twitch kanaal liet pornografische stream zien 153484 1
Tyler "Ninja" Blevins heeft onthuld dat hij op YouTube gaat streamen als gevolg van Microsoft's aankondiging over het sluiten van Mixer. YouTube Gaming is het platform waarvoor de populaire streamer kiest, waarop hij sinds 8 juli officieel op actief is. Na verluid wilde Ninja niet de overstap maken naar Facebook's streamingdienst.
In 2019 verliet Ninja Twitch voor een exclusieve deal met Microsoft's Mixer. Het zou om een bedrag van 30 miljoen euro gaan waarvoor de streamingdienst in ruil het exclusieve platform werd van Ninja. Nog geen jaar later heeft Microsoft aangekondigd dat Mixer werd stopgezet en onderdelen van de service naar Facebook Gaming gingen. Ninja zelf wil alleen niet mee verhuizen.
Door het stoppen van Mixer zijn veel streamers in de kou te komen staan. Partnered Mixer streamers kregen de optie om rechtstreeks partner-status te krijgen met Facebook Gaming, maar voor velen betekende de acute aankondiging een inkomstenverlies. Ook raken de streamers hun vaste platform kwijt en mogelijk een deel van de opgebouwde volgers.
Dat Ninja niet meeverhuisd naar Facebook Gaming is bijzonder. Volgens geruchten zou hij wederom een exclusiviteitsaanbod hebben gekregen, maar zou hij deze hebben afgewezen. Sinds het sluiten van Mixer heeft de streamer op zijn sociale media-kanalen vooral video's en updates gepubliceerd op zijn YouTube-kanaal.

Ninja groot op Twitch door Fortnite

Ninja was ooit een professioneel Halo-speler, maar werd dankzij Fortnite daadwerkelijk wereldberoemd. De streamer kwam in het publieke oog door de Battle Royale-modus van Fortnite, waarbij zijn stream met Drake mogelijk zijn hoogtepunt was.