Dit is waar de God of War Ragnarok regisseur nu aan wil werken

News
woensdag, 23 november 2022 om 9:00
god of war ragnarokf1631221018
God of War Ragnarök is sterk onthaald door zowel critici als fans. Maar de ontwikkelaars lijken geen rust te pakken. De regisseur van de game heeft bijvoorbeeld al een idee van waar hij graag aan zou willen werken nu God of War af is
Met de releasedatum van God of War Ragnarök in de achteruitkijkspiegel zijn er hier en daar de nodige interviews met teamleden. Zo heeft de Kinda Funny Games Spoilercast gesproken met regisseur Eric Williams. Zijn volgende project kwam ter sprake en hoewel hij niet weet (of niet kan zeggen) wat zijn volgende game is, liet hij wel weten dat er één game is waar hij zonder aarzelen mee aan de slag zou gaan.
Het gaat om een klassieker, namelijk Castlevania. Die IP is niet in handen van Sony, maar Williams zou maar wat graag met de licentie werken. Hij grapte dat het publiek van de podcast misschien genoeg online invloed had om Castlevania-eigenaar Konami over de streep te trekken.

Maakt Sony Santa Monica een nieuwe Castlevania?

Castlevania kan overigens wel een nieuwe game gebruiken. De laatste titel, Lords of Shadow 2, komt alweer uit 2014. Opvallend genoeg werd deze ook gemaakt door een westerse studio, namelijk MercurySteam (inmiddels ook bekend van Metroid Dread). Konami werkt ook met verschillende externe studio’s voor nieuwe Silent Hill-games.
Dat wil overigens niet zeggen dat een Castlevania van Sony Santa Monica erg waarschijnlijk is. De studio heeft momenteel wel meerdere andere dingen in ontwikkeling. Het is niet bekend wat dat voor projecten zijn. Ook als er nooit een kans voobijkomst om Castlevania te maken zou Eric Williams daar niet bijzonder rouwig om zijn: de regisseur heeft al eerder aangegeven het prima te vinden om alleen nog maar God of War te maken.