Gmail helpt je makkelijker van spam af

News
woensdag, 27 december 2023 om 13:30
gmail e mailf1703679543
Je kunt eigenlijk niet zonder e-mail adres, niet in de laatste plaats omdat je het overal en nergens in moet vullen. Helaas krijg je daardoor ook veel ongewenste e-mail. Gmail komt nu met een feature om je snel van spam af te helpen.
Er is een goede kans dat je mailbox helemaal vol staat met spam, of in ieder geval emails die je niet zo interessant vindt. Denk aan nieuwsbrieven waarvoor je je niet (bewust) hebt aangemeld, of aanbiedingen van een winkel waar je één keer iets hebt besteld en waarschijnlijk nooit meer terugkomt. Hoewel je je daar altijd al voor kunt afmelden, maakt Gmail dat nu een stuk makkelijker.
Nieuwsbrieven en dergelijke moeten altijd al een optie aanbieden om je af te melden. Bij veel e-mails is de link daarvoor alleen goed verstopt. Hij staat bijvoorbeeld klein onderaan in beeld, of is door kleurkeuze slecht te zien. Gmail-gebruikers krijgen nu een grote knop bovenaan een e-mail om je mee af te melden.

Wanneer kun je je makkelijk afmelden voor spam in Gmail?

Deze feature is momenteel alleen beschikbaar via iOS. Maar de verwachting is dat hij ook snel lanceert op Android. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog niet duidelijk.
Google zelf heeft overigens ook baat bij deze feature. Elke spam e-mail kost ruimte op de servers van het bedrijf. Hoe minder spam er verzonden wordt, hoe beter dat dus is voor Google. Alles wat niet op een server bewaard hoeft te worden scheelt ook voor het milieu.