Alles wat je moet weten over Monster Energy Supercross 4

Article
dinsdag, 16 maart 2021 om 16:00
monster energy supercross 4 3f1615206644
Het startschot van het Monster Energy Supercross-seizoen klonk al enkele maanden geleden, maar nu is daar ook de game genaamd Monster Energy Supercross 4. Lees hier alles wat je moet weten voor je zelf vanuit de huiskamer de actie in duikt!

Het officiële Monster Energy Supercross-kampioenschap

In Monster Energy Supercross 4 ga je alle zeventien ronden van het Monster Energy AMA Supercross FIM-kampioenschap bij langs, dat zich van begin tot eind in Amerika afspeelt. Verwacht daarom dat je alle locaties kunt aandoen die op de kalender staan dit jaar en het ook tegen de volledige grid van coureurs mag opnemen.
Fans zullen dus onder andere het At & T Stadium en Rice-Eccles Stadium herkennen. De stadions waarin de races gehouden worden verschillen allemaal van elkaar, nog los van de wilde tracks die zijn neergelegd. Die arme bandjes onder je motor zullen het lastig krijgen met de grip, want het is één lange, luidruchtige glijpartij door modder en zand.
monster energy supercross 4 2f1615206605

Sleutelen aan de motoren

Zoals ook voor straat- en circuitmotoren geldt, zijn er in Monster Energy Supercross 4 genoeg teams en dus motormerken present. Suzuki, KTM, Honda, er zit ongetwijfeld een favoriet tussen voor jou. Je crossmotor is bovendien op allerlei vlakken aan te passen, van het spatbord tot aan de handvatten van je stuur.
Je motor is daarnaast te voorzien van allerlei kleurrijke stickers en drukke liveries. Ook de coureur zelf is aan te passen. Wie van customizen houdt, zal dus genoeg opties hebben om blij van te worden.
monster energy supercross 4 5f1615206678

Nieuwe career mode

Nieuw in Monster Energy Supercross 4 is de singleplayer career mode, waarin je begint als rookie en door de verschillende rangen heen gaat. MES4 heeft daarvoor een soort skill trees, om je coureur beter te maken. Dat doe je door naast de races trainingen te voltooien. Zie het als korte challenges die je de fijne kneepjes van het vak leren en waarmee je punten verdient als je het goed doet.
Je zal in het begin nog een rookie zijn en lang niet zo soepel door bochten gaan of neerkomen na een sprong als de meesters van de supercross in het hoofdkampioenschap, maar gestaag versterk je jouw vaardigheden. Daarentegen kan je ook geblesseerd raken en een tijdelijke penalty op je skills krijgen. De carrièremodus is door de stats van je motorrijder, een journal waarin info zoals de events te vinden is, challenges en allerlei andere details uitgebreider dan voorheen in de serie.
monster energy supercross 4 6f1615206716

Voor de echte puristen

Monster Energy Supercross 4 is echt gericht op de puristen. De sport is en blijft redelijk een niche. Voor je bovendien soepeltjes de concurrentie voorbij drift en stunt, zul je de flow van elk parcours moeten leren kennen. Timing is key, want je motor zal bijna net zoveel meters in de lucht maken als op de grond vanwege de vele schansen. De truc is om niet simpelweg op de automatische piloot te gaan, maar de delicate balans te vinden tussen het naar voren en achter leunen op de motor. Oftewel, het is met name een constant behendigheidsspelletje.
Door veel te oefenen, ontdek je steeds meer welke sprongen je vol gas moet nemen om soepel te landen voor de volgende vlucht, en voor welke je de gashendel beter iets meer dicht kunt draaien. Bang dat het snel te makkelijk wordt, hoef je absoluut niet te zijn. Integendeel: verlies je even de focus, dan schromen de overige rijders niet om je van katoen te geven. Bij de les blijven dus en die rewind-knop lekker gebruiken!

Populair Nieuws

Laatste Reacties