'Gestolen source codes Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 weer online opgedoken'

News
vrijdag, 04 juni 2021 om 13:00
cyberpunk 2077f1608508555
Eerder dit jaar werden de source codes van Cyberpunk 2077, The Witcher 3: Wild Hunt en meer gestolen bij CD Projekt RED en vervolgens verkocht. Het leek het einde van het verhaal te zijn, maar nu zijn ze naar verluidt weer online opgedoken.
Nadat de source codes van Cyberpunk 2077 en The Witcher 3: Wild Hunt in februari gestolen werden, hebben de hackers een veiling georganiseerd om de data aan de hoogste bieder te verkopen. Hoeveel er precies mee is opgehaald is niet bekend, want de mysterieuze koper wilde niet dat het bedrag bekend werd gemaakt en eiste bovendien dat de codes niet opnieuw gedeeld mochten worden op het internet.
Wat betreft dat laatste lijkt iemand zich niet aan de afspraak te houden. Volgens Data Breaches biedt een hackersgroep de source codes nu opnieuw aan. Deze keer niet voor een enorm bedrag, maar om hun nieuwe website te promotoren waarop archieven met gelekte data staan. De groep claimt dat het niet alleen de source codes heeft van Cyberpunk 2077 en The Witcher 3, maar ook van Thronebreaker en de next-gen versie van The Witcher 3.

Hoe geloofwaardig zijn de hackers?

Het is natuurlijk makkelijk claimen dat je de source codes van CD Projekt RED’s grootste games in handen hebt, om je nieuwe website in de spotlight te zetten. Maar hoe geloofwaardig is de claim van de hackers? Om te laten zien dat ze een serieuze partij zijn hebben ze al gratis de Source Development Kits van de PS5, PS4, Xbox One én Nintendo Switch Online gezet. Zonder dat gebruikers daarvoor hoeven te betalen.
Een lid op ResetEra claimt via de website toegang te hebben gekregen tot die SDK’s. Er lijkt dus zeker een kern van waarheid achter te zitten, wat een groot probleem kan zijn voor de Poolse ontwikkelaar.