‘Geliefde Nintendo game maakt comeback’

News
donderdag, 19 januari 2023 om 14:00
20211005 switcholed8f1633465772
Nintendo kennen we natuurlijk van Mario, Zelda en Donkey Kong. Maar er zijn ook andere titels die vrij iconisch zijn (geweest) voor de gamegigant. Een nieuw patent lijkt erop te wijzen dat één van die games een comeback gaat maken.
Mensen hebben het er tegenwoordig weinig meer over, maar rond de lanceringsperiodes van de Nintendo DS en 3DS kon je maar moeilijk om Nintendogs en Nintendogs + Cats heen. Een bepaalde groep spelers kon er geen genoeg van krijgen, maar een nieuwe game is er al in geen tijden geweest. Maar een nieuw patent van Nintendo lijkt te suggereren dat de Nintendogs terugkomen.
Het patent noemt Nintendogs op zich niet, maar het omschrijft hoe een virtueel opbject via Augmented Reality in en echte omgeving kan worden geplaatst. Het doet een beetje denken aan Pokémon GO, maar het patent maakt zijn bedoelingen heel toevallig duidelijk aan de hand van een hondje. Nintendogs + Cats experimenteerde al met AR, dus een volledige AR game zou geen gekke stap zijn voor de reeks.

Wordt Nintendogs een mobile game?

De afbeeldingen in het patent tonen het concept via een smartphone. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat een nieuwe Nintendogs eventueel een mobile game zou worden. Nintendo heeft meer geëxperimenteerd met deze vorm van gaming, al is er in de laatste jaren weinig nieuws voor mobile uitgekomen.
De vraag is nu of dit patent inderaad voor een Nintendogs game is, of bij toeval een hondje gebruikt als demonstratie. Er is zeker iets voor te stellen bij een Nintendogs voor mobile, maar niets is bevestigd. Sommige patenten worden zelfs nooit daadwerkelijk een product.