Geliefde Nintendo 64-klassieker komt naar Game Pass

News
woensdag, 14 september 2022 om 15:30
goldeneye 007f1635756671
Tijdens de Nintendo Direct werd aangekondigd dat GoldenEye 007 naar de Switch komt. Maar dat is niet het enige, want de Nintendo 64-klassieker komt ook naar de Game Pass!
Hoewel er maar weinig James Bond games zijn geweest die goed waren, mag GoldenEye 007 met recht de titel 'klassieker' dragen. Het was namelijk de eerste titel die bewees dat first person shooters op een console konden werken. Het werd dan ook de op twee na best verkochte Nintendo 64 game ooit.
En nu is GoldenEye 007 weer terug. Microsoft heeft namelijk bekendgemaakt dat de game naar de Game Pass zal komen, via Xbox Wire. Voor de port zullen er een aantal nieuwe features toegevoegd worden. Zo komt er ondersteuning voor een 16:9-resolutie tot aan 4K, een stabiele framerate, een volledige lijst aan achievement en verbeterde controls. Zo kan je bijvoorbeeld twee sticks gebruiken, om overal heen te kunnen kijken.
GoldenEye 007 was ook een geliefde game vanwege de mogelijkheid om multiplayer in split-screen te spelen. De nieuwe versie krijgt alleen geen ondersteuning voor multiplayer, je kan alleen het geprezen singleplayer-avontuur doorlopen. Wanneer de game precies uitkomt voor de Xbox One en Xbox Series X/S is nog niet bekend.

GoldenEye komt ook naar de Switch

De aankondiging van GoldenEye 007 voor Game Pass is opvallend. Tijdens de Nintendo Direct van dinsdagmiddag werd de game namelijk ook aangekondigd voor de Nintendo Switch, als onderdeel van Switch Online Expansion.
De Switch-versie is alleen een directe port. Dat betekent dat er onder andere geen verbeterde controls zullen zijn. Wel zal die versie beschikbaar zijn met multiplayer.