Geliefde Europese stripheld maakt kans op een LEGO-set

News
dinsdag, 04 juni 2024 om 12:00
lego steentjes
Er zijn best wel wat LEGO-sets rondom striphelden. Het gaat dan alleen vaak om Amerikaanse superhelden van Marvel of DC. Nu maakt een Europese stripheld kans op een LEGO-set.
Wellicht heb je onlangs het Artemis ruimtelanceersysteem van LEGO gezien. Deze set geeft je een raket om te bouwen, samen met de toren waarmee de astronauten aan boord gaan. Een potentiële LEGO-set komt met iets vergelijkbaars, maar dan in de sferen van Kuifje.
De raket uit de Kuifje-albums Raket naar de maan en Mannen op de maan is namelijk ingediend als LEGO Ideas-set. Het ontwerp heeft bovendien genoeg steun gehaald om te worden meegenomen in de volgende officiële beoordeling in september. Als de set daar doorheen komt, wordt hij doorontwikkeld en op de markt gebracht.
De avonturen van Kuifje 15 - Raket naar de maan Image
De avonturen van Kuifje 15 - Raket naar de maan
EUR9.99
Op voorraad
Koop op bol.
De set is ontworpen door de LEGO Ideas-gebruiker tkel86 en bestaat uit de bekende rode raket met dambordpatroon en een gele toren om aan boord te komen. De raket bestaat uit 1022 steentjes en de toren gooit er nog 643 bovenop. De set is niet op schaal voor minifiguurtjes en die zijn dan ook niet inbegrepen bij het voorstel, maar dat sluit niet uit dat er minifiguurtjes mogelijk zijn als het model wordt goedgekeurd.

Veel ruimte in volgende LEGO Ideas-oordeel

Dit Kuifje-voorstel is het achtste ontwerp dat voldoende steun heeft bereikt om in september beoordeeld te worden door LEGO. Opvallend is dat er al twee andere ruimte-sets in aanmerking komen. NASA’s Voyager is bijvoorbeeld voorgedragen, maar ook de raket uit Wallace & Gromit: A Grand Day Out (waarin de titelpersonages kaas gaan halen op de maan) maakt kans.
De deadline om meegenomen te worden in de volgende LEGO Ideas-beoordeling is op 2 september. Het oordeel komt dan op een later moment na overleg binnen LEGO. Vervolgens kan het nog een tijdje duren voor een set ook echt verschijnt.

Populair Nieuws