Gelekte Starfield screenshots tonen opvallend wapen

News
woensdag, 05 juli 2023 om 16:00
starfield header hdf1687513667
We moeten nog even wachten op de release van Starfield, maar er lijken nu wel al een aantal screenshots te zijn gelekt. Daarop is een opvallend wapen te zien voor een sciencefiction game.
Bethesda werkt al een lange tijd aan Starfield, maar de ontwikkelaar heeft het project lange tijd onder de doeken gehouden. Zo werden er slechts een paar screenshots gedeeld en wat teasende beelden. Recent heeft de studio alleen meer laten zien van Starfield, waaronder tijdens de speciale showcase voor de game.
In de trailer zien we veel dingen die je zou verwachten in een grote sci-fi game. Zo kunnen spelers allerlei planeten verkennen, het opnemen tegen een breed scala aan vijanden en aan de slag met futurische snufjes.
Maar niet alles in Starfield is futuristisch. Dat blijkt uit screenshots die gelekt zijn door Idle Sloth. Zo is op één van de screenshots een AK-47 te zien, het klassieke geweer dat al in 1949 werd gebruikt door de Sovjet-Unie. Zelfs in een futuristische setting doet het geweer dus nog steeds dienst als een effectief en betrouwbaar wapen.

Goed nieuws voor ultrawide-liefhebbers

Op een ander screenshot is een tooltip te zien. Zo wordt duidelijk dat je de accuracy en range van wapens kan verbeteren met de Targeting skill. De screenshot lijkt daarnaast ook iets anders prijs te geven. Het gaat namelijk om een heel brede screenshot, wat duidt op ondersteuning voor ultrawide monitoren en bijbehorende resoluties.