Gegevens van meerdere klanten gestolen bij Game Mania

News
vrijdag, 14 januari 2022 om 11:00
pexels pixabay 50987f1615385895
De game winkel Game Mania is onlangs slachtoffer geweest van een ransomware aanval. Hierbij zijn gegevens van meerdere klanten gestolen. Wie achter deze aanval zat en waarom deze is uitgevoerd is nog onduidelijk.
Op 13 januari heeft Game Mania een mail naar verschillende klanten gestuurd met daarin de mededeling dat zij slachtoffer zijn geweest van een ransomware aanval. Deze aanval vond plaats op de nacht van zondag 9 januari op maandag 10 januari, en gegevens zoals woonplaats en postcode zijn gestolen. Wat de aanvallers nou precies uit deze aanval gehaald hebben is onduidelijk. Er zouden volgens Game Mania verder geen problemen zijn veroorzaakt.
Tijdens de aanval kregen de aanvallers toegang tot een server vol met allerlei bedrijfsmateriaal. Hier stond bedrijfsinformatie zoals dus gegevens van klanten. Of er ook gegevens van werknemers bij Game Mania zijn gestolen is onbekend. Ook is niet bekend hoeveel klanten slachtoffer zijn.
Wachtwoorden zijn volgens de gamegigant niet gestolen. De getroffen servers en systemen zijn inmiddels door Game Mania offline gehaald, en alles is gemeld bij de Belgische Privacycommissie en de Autoriteit Persoonsgegevens. De winkels en online websites zijn verder gewoon weer open.

De voorjaarsverkoop is gewoon in volle gang bezig!

Ondanks deze kaping van gegevens is de voorjaarsverkoop bij Game Mania gewoon in volle gang bezig. Op verschillende games valt dikke korting te scoren, zoals Outriders voor 34,98 euro. Niet alleen games, maar ook gadgets zoals de Nintendo Switch Light is in de verkoop. De korting loopt in totaal op tot 55 procent, wees er snel bij want voor je het weet is de korting afgelopen.