Geen wachtwoord meer nodig voor Microsoft-account

News
donderdag, 16 september 2021 om 14:30
Nooit meer het probleem hebben dat je je wachtwoord bent vergeten, waardoor je niet meer in je account komt. Dat is straks mogelijk met een nieuwe functie waar Microsoft mee komt.
Volgens een bericht van Microsoft is het straks niet meer nodig om een wachtwoord te hebben voor je Microsoft account. Als vervanging kan je gebruik maken van je vingerafdruk of gezichtsherkenning.
Om een bestaand account te veranderen in een account zonder wachtwoord moet je het account koppelen aan de Authenticator-app van Microsoft. Bij de extra beveiligingsopties kan je dan kiezen om het wachtwoord in of uit te schakelen. Je kan altijd weer overschakelen naar een account met een wachtwoord.
Microsoft zegt wel dat een aantal programma's niet werken met een wachtwoordloos account. Gebruikers van Xbox 360 en Office 2010 of ouder moeten nog wel een wachtwoord gebruiken als ze gebruik willen blijven maken van deze apps en apparaten.

Wachtwoorden niet veilig

Andere beveiligingsopties zijn beter dan het gebruik van een wachtwoord. Wachtwoorden worden namelijk vaak gelekt via datalekken. Mensen kiezen daarnaast ook vaak voor te makkelijke wachtwoorden, zoals namen van hun huisdieren of een geboortedatum. Deze wachtwoorden zijn meestal te achterhalen zonder datalek. Via andere beveiligingsopties zoals gezichtsherkenning wordt het hacken van een account veel lastiger.
Het blijkt ook dat mensen liever een account helemaal niet meer gebruiken, dan dat ze een account moeten herstellen volgens Microsoft. Dit zou ervoor zorgen dat ze een hoop klanten verliezen. De nieuwe functie wordt in de aankomende weken uitgerold.