Geen notificatie stress meer met de Google Pixel 7a

News
zondag, 14 mei 2023 om 13:00
google pixel 7 pixel 7 prof1664451224
Niet alleen camera’s of de snelheid van het scherm worden elk jaar verbeterd wanneer een bedrijf zijn nieuwe telefoon aankondigt. Apple is, volgens de meeste Applegebruikers dan, al jaren de leider rondom de camera’s in de telefoons. Google daarentegen kijkt niet alleen naar de camera of refreshrate, maar ook naar nieuwe slimme features.
Google heeft tijdens Google I/O de nieuwe Pixel 7A gelanceerd die, in tegenstelling tot haar voorgangers, een enorme upgrade heeft gekregen op het gebied van notificaties. Naast het uit en aanzetten van vibraties bij notificaties en de instelling van de sterkte van de vibratie kan je met de Pixel 7A ook adaptive alert vibration aanzetten. Je kan nu dus aanpassen hoe zwaar de telefoon moet trillen wanneer deze bijvoorbeeld op zijn rug ligt of wanneer je hem met het scherm op de tafel parkeert. Ook factors als bewegen en stilstaan kunnen nu invloed hebben op het trilniveau van de telefoon.

Handige functie, maar misschien ook de laatste

Zoals Androidpolice, die de functie als eerst ontdekt heeft, laat weten: ‘De nieuwe optie ziet er op het eerste oog misschien niet heel handig uit, maar aangezien het scherm meestal aangaat voor notificaties hoeft de Pixel dus niet de tafel kapot te vibreren wanneer je een notificatie krijgt.’
Liefhebbers van de Pixel a reeks moeten misschien wel alvast na gaan denken over een nieuw soort telefoon. Eerder schreven wij dat deze telefoon de laatste keer is dat die tactiek gebruikt wordt. Schijnbaar wil Google afscheid nemen van de a-reeks en zich volledig richten op de flagships zoals de Google Pixel Fold.

Populair Nieuws