Vijtfien jaar aan Gameboy verzameling in één foto

News
zondag, 14 mei 2023 om 13:30
400 in 1 gameboy retrof1598283303
Altijd al eens nagedacht hoe het zou zijn om vijftien jaar lang te sparen voor een Gameboy collectie en deze elke dag te kunnen zien wanneer je wakker wordt? Waarschijnlijk niet, maar Reddit gebruiker CaptainJord heeft het waargemaakt.
De Reddit gebruiker die nu al vijftien jaar bezig is met het verzamelen, sparen en opslaan van games en gameboys heeft onlangs op de social media gedeeld hoe het eruit ziet wanneer zo een collectie netjes in een kast gezet is, en ook nog eens op kleur. Zeven maanden geleden is CaptainJord verhuisd naar dit nieuwe huis en pas onlangs heeft hij zijn collectie een plekje gegeven. De verzamelaar is nog maar een paar stappen verwijdert van een volledige US en EU Gameboy collectie. CaptainJord schat in dat hij nog ongeveer 150 speelcomputers moet verzamelen om zijn collectie compleet te maken.
Over een aantal weekenden heeft de verzamelaar een kast gebouwd, die ook nog een RGB verlicht is, waar al zijn Gameboy op kleur staan gesorteerd. Rechts van die kast is zijn verzameling ongeopende PAL games. Op zijn Instagram kanaal deelt hij al zijn nieuws rondom de collectie. Zo is bijvoorbeeld te zien dat de verzamelaar onlangs de game Lock N’ Chase erbij gekregen heeft.

Gamen op 10 Gameboys tegelijkertijd

Mocht je trouwens benieuwd zijn naar hoe je Minecraft speelt op tien Gameboys tegelijkertijd? Kgsws heeft op YouTube laten zien dat het, voor mensen die techniek begrijpen, best te doen is om dit voor elkaar te krijgen. Vanwege de oudere software die de Gameboys gebruiken kan je gemakkelijk de console modden. Naast minecraft laat Kgsws zien dat je ook games als Doom kan spelen.