In deze games kan je de Europa League winnen met Ajax

  Na het ontluisterende verlies in de eerste wedstrijd van Ajax tegen AS Roma is het geen fijne tijd voor Ajax-fans. Gelukkig zijn er een paar games waarin je de Europa League gewoon kan winnen met Ajax.

  EA sports

  Het is toch wel een beetje een teleurstelling dat Ajax in de eerste wedstrijd tegen AS Roma onderuit gegaan is. Gelukkig zijn er een aantal games waarin je gewoon de Europa League kan winnen met Ajax om je toch een beetje troost te bieden. Het fijnste van alle verschillende games is misschien nog wel dat je nog een paar transfers kan doen om het team van Ajax nog wat sterker te maken.

  FIFA 21

  Wie kent FIFA nou niet? De populaire voetbalgame voert de afgelopen jaren de ranglijsten aan als de meest populaire sportgame. Het zou dan ook niet zo heel gek zijn als je FIFA 21 al in de kast hebt liggen als voetballiefhebber. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg problemen met FIFA, maar de game heeft wel de officiële Europese licenties en dat maakt het dan toch wat leuker als het op realisme aankomt.

  In FIFA 21 kan je dus daadwerkelijk de Europa League winnen met Ajax, maar toch verlang je misschien wat meer een uitdaging. Gelukkig zijn er in Ultimate Team ook een paar Ajax kaarten te vinden waarmee je jezelf kan uitdagen in een gamemodus zoals FUT Champions. Er is alleen wel een nadeel in FIFA 21, je zal het net als in het echt zonder doelman Onana moeten doen, de Kameroenees is namelijk verwijderd in verband met het dopingschandaal.

  eFootball PES 2021 Season Update

  Waar FIFA vooral bekend is door het gigantische succes van de reeks, ligt het bij PES toch iets anders. De games van Konami worden vooral geprijsd vanwege hun realisme ten opzichte van de concurrentie. Daarom is het ook extra lekker om de Europa League met Ajax te winnen in PES, nadeel daarin is wel dat PES de officiële licenties voor Europese competities dus een paar jaar geleden is verloren aan FIFA.

  Toch mag het de pret niet echt drukken, want in de game vindt je nog steeds twee verschillende Europese competities. Voordeeltje bij PES is ook dat als je PES 2020 al hebt dat je niet een volledig nieuwe game hoeft te kopen. Konami heeft voor dit seizoen namelijk alleen maar een betaalde upgrade uitgebracht voor de nieuwste selecties zodat de ontwikkelaar vol kan focussen op PES 2022 die next-gen moet gaan domineren.

  Football Manager 2021

  Football Manager 2021 is een van die games waar je een zekere kennis van zaken moet hebben als je er succesvol in wil zijn. De Europa League winnen met Ajax is dan ook een heerlijke prestatie in deze game waar realistische simulaties centraal staan. Het toffe van Football Manager is vooral dat jij alles rondom de club tot in detail bepaald, iets wat in de meest recente game nog meer uitgediept is.

  Zo kan je de hele clubcultuur op de schop gooien of verander je het spelsysteem van Ajax tot in het laatste detail. Om je te helpen met de veranderingen in het spelsysteem zorg je natuurlijk dat je trainingen perfect erop aansluiten. Pas er wel voor op dat je op tijd stopt, want de verslavingsfactor van Football Manager is ontzettend hoog. De ontwikkelaar weet dat zelf ook en heeft er zelfs een heel apart statistiekje voor wat je kan vinden in de menu's.

  EA Sports

  De Europa League winnen met Ajax

  Ajax kan natuurlijk nog steeds zelf de Europa League winnen door AS Roma flink te verslaan in Rome. Toch zullen veel fans er een beetje een hard hoofd in hebben en kunnen ze misschien toch nog wat troost vinden door de Europa League te winnen met Ajax in deze games. Extra voordeel in deze games is ook dat je Kjell Scherpen niet op doel hoeft te zetten, scheelt toch weer wat tegendoelpuntjes.

  Aan de andere kant is het misschien wel verstandig om Scherpen op doel te zetten, want de talentvolle keeper zal ongetwijfeld beter worden, welke voetbalgame je ook speelt. Laten we hopen dat hij het in het echt ook waar gaat maken. In ieder geval zit Ajax vol met wonderkinderen die in alle games een uitstekend potentieel hebben om wereldspelers te worden, wat het natuurlijk alleen maar leuker maakt om de Europa League te winnen.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.