Gecancelde Steam sale gaat toch door

News
donderdag, 19 januari 2023 om 18:00
steamf1662720330
Steam houdt jaarlijks verschillende sales en tot en met 2022 was Chinees Nieuwjaar één van de gelegenheden waarbij er flink gestunt werd. Om een aantal redenen gaat die Steam sale alleen niet meer door. Toch is er nu een Chinees Nieuwjaar sale live op Steam.
De traditionele Steam Sale met Chinees nieuwjaar zat volgens gebruikers en uitgevers eigenlijk wat te dicht op de Winter Sale. Vandaar dat Steam vorig jaar besloot om in plaats van Chinees nieuwjaar de lente te vieren en zo een kwartet van seizoenssales te maken. Uitgevers mochten er uiteraard alsnog voor kiezen om games af te prijzen tijdens Chinees Nieuwjaar.
Dat is dan ook precies wat er gebeurd is: verschillende uitgevers werken mee aan het zogenaamde East Meets West initiatief van Curve Games. Curve games ken je misschien niet van naam, maar er doen grote partijen als Bandai Namco, Microsoft en SEGA mee. Het resultaat is een sale waarin ook veel bekende games zijn afgeprijsd, zoals de volgende:

Op hoeveel games biedt deze sale korting?

Al met dal doen er zo’n 150 uitgevers mee aan de sale, met als gevolg dat er ook flink wat titels in de aanbieding zijn. Je kunt minstens 750 games met korting kopen. De Chinees Nieuwjaar sale is dus misschien niet zo groot als een ‘echte’ Steam Sale, maar is zeker niet verkeerd te noemen.
Als je games fysiek wil kopen of vooral op console speelt zijn er trouwens ook sales waarvan je kunt profiteren. Nedgames Winter Sale loopt bijvoorbeeld nog. Game Mania heeft ook een sale en heeft daarbij besloten dat het middenin januari al voorjaar is.

Populair Nieuws