‘Gears of War remaster collectie echt in de maak’

News
zondag, 15 januari 2023 om 12:30
gears of war headerf1667920713
Vorig jaar meldde journalist Nick Baker, medeoprichter van XboxEra.com, dat er een remaster collectie van Gears of War in de maak is. Nu, meer dan een half jaar later, laat Baker weten dat hij er bij blijft: de remaster collectie komt er aan.
Op Twitter reageerde Nick Baker eerder deze week op een tweet waarin staat: ‘’Volgens @Shpesal_Nick is de Gears remasters nog steeds in de maak.’’ Baker antwoordde met: ‘’Ik blijf @JezCorden en @Rand_al_Thor_19 vertellen dat ik niet terugdeins. Het komt eraan.’’
In een andere tweet laat hij weten dat hij op dit moment niet veel meer mag zeggen dan ‘het komt eraan’. Ook laat hij weten dat hoewel hij geen grote Gears-fan meer is, dit project ‘echt geweldig’ is. ‘’Voeg nog betere naamwoorden toe voor Gears-fans.’’
Afgelopen september diende Microsoft nog een nieuw Gears of War-handelsmerk in, wat ook al leidde tot de nodige speculatie onder fans. Sindsdien is het stil rondom de franchise, met uitzondering van nieuws rondom verfilmingen. In november werd bekend dat de live-action film nog steeds in de maak is en uiteindelijk op Netflix moet verschijnen. Ook krijgt de streamingdienst een animatieserie gericht op volwassenen.

Wordt de Gears of War remaster collectie aangekondigd tijdens de Xbox Developer Direct?

25 januari vindt er een Xbox Developer Direct plaats, waar er onder andere informatie en beelden worden gedeeld van Redfall, Forza Motorsport, The Elder Scrolls Online en Minecraft Legends. Wellicht wordt hier ook de Gears of War remaster collectie aangekondigd, maar Baker heeft hier in ieder geval nog niet op gehint.