‘Evan Peters had nooit Jeffrey Dahmer moeten spelen’

News
zondag, 15 januari 2023 om 13:30
dahmer s1 e2 00 01 38 23r 1f1664878833
Netflix bracht vorig jaar de serie Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story uit met Evan Peters in de hoofdrol als de seriemoordenaar. De serie kreeg veel kritiek van de families van de slachtoffers en het Nederlandse Slachtofferhulp. Nu spreekt nog een familielid van een van de slachtoffers zich uit.
Afgelopen week vonden de Golden Globes plaats, waarvoor ook Dahmer genomineerd was. Hoofdrolspeler Evan Peters mocht de prijs voor beste acteur in een limited series, anthologie of televisiefilm mee naar huis nemen, tot ongemak van Shirley Hughes. Hughes is de moeder van Tony Hughes, een van de vele slachtoffers van de seriemoordenaar. Aan TMZ laat zij weten dat de acteur zijn speech had moeten gebruiken om de families te noemen die nog steeds lijden onder Dahmers misdaden of om te zeggen dat Hollywood een einde moet maken aan het vertellen van verhalen over moordenaars en hen te verheerlijken.
In zijn speech zei Peters dat hij hoopt dat er iets goeds zou komen uit zijn overwinning en de serie. Volgens TMZ vindt Hughes dat er niets goeds uit de prijs zal komen. Het draagt alleen maar bij aan het verdriet van de families van Dahmers slachtoffers en zorgt ervoor dat de tragedies keer op keer worden herhaald.
‘’Er zijn veel zieke mensen op de wereld en mensen die prijzen winnen door seriemoordenaars te spelen houden de obsessie gaande,’’ aldus Hughes. ‘’Dit zorgt ervoor dat zieke mensen gedijen op de roem.’’

Schande

Hughes vervolgt: ‘’Het is een schande dat mensen geld kunnen verdienen met onze tragedie. De slachtoffers hebben nooit een cent gezien. Wij maken deze emoties elke dag mee.’’
Hughes begrijpt niet waarom Peters de rol van Dahmer op zich nam, vooral aangezien hij in zijn speech vertelt hoe moeilijk het was om de serie te maken. Uit respect voor de families die nog steeds met het verlies van hun dierbaren leven had hij de rol volgens haar nooit moeten spelen.