Gears of War heeft God of War-achtige reboot nodig volgens bedenker

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 18:00
gears of war headerf1667920713
Gears of War kan veel leren van afkortingsgenoot God of War, zo stelt Cliff Bleszinski. De franchise kan volgens de bedenker goed een soortgelijke reboot gebruiken.
Lange tijd was Gears of War één van de grootste IP’s voor Microsoft. De actievolle en tactische third person shooters waren voor veel spelers een goede reden om voor Team Green te kiezen. Maar de naam maakt tegenwoordig weinig indruk meer en het is ondertussen ook vier jaar geleden sinds de laatste release in de reeks.
Ontwikkelaar The Coalition werkt momenteel hard aan Gears of War 6, maar er is al een lange tijd geen update meer over het project uitgekomen. Het enige Gears of War-project waar voortgang in lijkt te zitten, is de film die wordt gemaakt in samenwerking met Netflix.
Volgens Cliff Bleszinski, de bedenker van de franchise en degene die lead designer was voor de eerste drie Gears of War games, kan de reeks wel een frisse wind gebruiken. Dat laat hij weten in gesprek met Comicbook.com.

“Ik denk dat Gears een beetje een reboot nodig heeft, net als God of War. En ik heb altijd gezegd dat Phil Spencer mijn nummer heeft. Ik vind het geen probleem om te helpen met het project.”

Tegenvallende terugkeer

Na het succes van Gears of War besloot Bleszinski om te stoppen bij ontwikkelaar Epic Games in 2012. Hij was eigenlijk van plan om helemaal te stoppen met het maken van games, maar richtte twee jaar later een eigen studio op genaamd Boss Key Productions. De eerste grote titel was LawBreakers, maar de ontvangst viel erg tegen, wat uiteindelijk zorgde voor de sluiting van de studio.
Sindsdien heeft Bleszinski zich met heel andere projecten beziggehouden. Hij heeft gewerkt aan de productie van theaterstukken en eerder dit jaar heeft hij aangekondigd dat hij werkt aan zijn eigen stripboekenreeks. Maar voor Gears of War keert Bleszinski graag nog terug in de game-industrie.