Nieuwe maffiafilm Robert De Niro krijgt opvallende naamsverandering

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 17:30
Hollywood-legende Robert De Niro, momenteel te bewonderen in Killers of the Flower Moon, staat alweer in de schijnwerpers met een nieuw filmproject. Vorig jaar kondigde Warner Bros. een maffiafilm aan met De Niro in de hoofdrol, maar het project krijgt ineens een opvallende naamverandering.
In 2022 onthulde Warner Bros. hun nieuwste project, Wise Guys, een ambitieuze gangsterfilm onder regie van Barry Levinson, waarin Robert De Niro een dubbele rol zal spelen. De film vertelt het verhaal van de Italiaans-Amerikaanse maffiabazen Vito Genovese en Frank Costello, die gedurende de 20e eeuw hun respectieve misdaadfamilies leidden.
In 1957 ondernam Genovese een moordpoging op Costello, maar de maffiabaas overleefde de aanslag en probeerde zich terug te trekken uit de maffiawereld. De verwachting is dat De Niro beide hoofdrollen op zich zal nemen, wat een indrukwekkende prestatie en een unicum voor de getalenteerde, ervaren en ondertussen 80-jarige acteur belooft te worden.
De film ondergaat nu echter enkele wijzigingen, te beginnen met de verschuiving van de oorspronkelijke releasedatum. Wise Guys stond gepland voor 2 februari 2024, maar volgens meerdere diverse bronnen is deze datum gewijzigd naar 15 november 2024. Naast deze verschuiving ondergaat de film ook een naamsverandering. Aangezien er al meerdere films zijn met de titel Wise Guys, heeft de productie besloten om de film om te dopen tot een andere naam, namelijk: Alto Knights. Dat meldt onder andere Variety.

Oudgediende in maffiafilms

Robert De Niro heeft in zijn lange carriere veel verschillende rollen gespeeld, maar staat bij velen het meest bekend om zijn rollen in maffiafilms. De acteur heeft dan ook een aantal indrukwekkende projecten op zijn naam staan. Zo speelde hij onder andere legendarische maffiafilms als Goodfellas, The Irishman en zelfs The Godfather Part II - volgens velen de beste maffiafilm ooit gemaakt.

Populair Nieuws