Geannuleerde Tomb Raider game gratis te spelen

News
vrijdag, 08 januari 2021 om 15:30
tomb raiderf1594209202
Eind vorige jaar kon je op XGN.nl lezen dat er een nieuwe Tomb Raider game dit jaar aankomt. Tomb Raider Reloaded zag er best aardig uit, maar is helaas wel een game puur voor de smartphone. Maar dit jaar is er ook een nieuwe Tomb Raider game voor de PC uitgekomen. Of nou ja ‘nieuw’, de game zou in eerste instantie in 2006 al uitkomen maar is nooit op de markt gekomen.

Tomb Raider of Indiana Jones?

De verloren Tomb Raider game ziet er ondanks dat die al bijna vijftien jaar oud is toch best aardig uit en heeft verdacht veel weg van Indiana Jones. Je zou misschien zelfs bijna eerder kunnen zeggen dat het hier om een Indiana Jones game gaat dan om een Tomb Raider game.

De verloren game is gevonden

De game uit 2006 is ontwikkeld door Core Design en zou in eerste instantie eigenlijk voor de Sony PSP uitkomen. De game zou verschijnen onder de naam ‘Tomb Raider: 10th Anniversary’ en was al zo goed als klaar. De game werd op het allerlaatste moment toch geannuleerd en in plaats daarvan verscheen in 2007 de game ‘Tomb Raider: Anniversary’. Daarna had de ontwikkelaar wilde plannen om de game om te bouwen tot een Indiana Jones game, maar ook deze kwam nooit uit.

Hoe kan ik de game spelen?

Inmiddels is de game zo’n vijftien jaar later opgedoken en via een omweg toch te spelen. Eerlijk is eerlijk de game is inmiddels al wat overouder en je moet er via een omweg inkomen. Maar de echte liefhebbers zal hier ongetwijfeld erg blij mee zijn en heeft deze week iets te doen. Tot slot moeten we nog één kleine kanttekening plaatsen: de vijanden zijn in de game niet meer aanwezig. Dit maakt de hele ervaring toch net even iets anders.