GameStop aandelen weer tot de bodem gezakt

News
woensdag, 03 februari 2021 om 9:00
pexels pixabay 534216f1612341298
De aandelen voor GameStop waren de afgelopen tijd een hot item. De koers schoot door het dak en de aandelen waren nog nooit zoveel waard. De aandelenprijs is nu weer behoorlijk gekelderd en zijn intussen ruim 58 procent minder waard geworden.
De veelbesproken aandelen van GameStop zakten gisteren ineens enorm. De beurs in New York opende op 225 dollar, maar sloot op ongeveer 90 dollar. Dit, terwijl er op de piek ruim 470 dollar per aandeel aangetikt was. Dit betekent dat de koers sinds die piek al ongeveer 80 procent gezakt is. De Reddit-groep WallStreetBets wilde de GameStop aandelen door het dak laten knallen en zo een flinke klap uitdelen bij de hedgefondsen. Dat lijkt nog niet gelukt te zijn, maar de groep houdt vol.
Op de Reddit-pagina komen nu berichten voorbij die aanmoedigen om de aandelen vast te houden en dat er alleen samen een impact gemaakt kan worden. Daarnaast hebben verschillende gebruikers aandelen bijgekocht in GameStop. Videogame journalist Jason Schreier hoopt dat veel gebruikers hun aandelen verkocht hebben en zo niet al te veel verlies maken.

Naast GameStop ook AMC onderuit

Een ander aandeel waar de Reddit-groep zich op richtte is AMC. Dat aandeel schoot ook de lucht in met een soortgelijke actie, maar is nu ook weer behoorlijk gedaald. De Reddit-beleggers dreven de afgelopen weken de prijs op om ook hiermee hedgefondsen dwars te liggen. Inmiddels zijn er handelsbeperkingen opgelegd voor verschillende handelsplatformen. Zo kun je in de Verenigde Staten niet meer zomaar aan de slag met Robinhood en in Nederland zijn er beperkingen in gevoerd bij onder andere Binckbank.
De gekte rondom de GameStop aandelen heeft er wel voor gezorgd dat onder andere Netflix de kracht van sociale media in een film wil gieten. De situatie rondom de winkelketen krijgt een plekje in de film, net als andere situaties.

Populair Nieuws