'GameStop film' in de maak bij Netflix

News
dinsdag, 02 februari 2021 om 8:30
netflix logof1579597576
Al het gedoe rondom de GameStop koers heeft goede zaken opgeleverd voor veel gamers. Dat er meer te halen valt ziet ook Netflix. De streaminggigant wil namelijk een film maken rondom een dergelijk GameStop scenario.
Netflix is volgens Deadline in gesprek met Mark Boal, de screenwriter van Zero Dark Thirty en The Hurt Locker. Hij zou de script rondom de film moeten gaan maken. Brad Weston zou de film samen met Nick Styne gaan produceren. De To All the Boys-acteur Noah Centineo zou een grote rol krijgen in de film.
Het verhaal van de film zou meer moeten vertellen over hoe sociale media de balans tussen de mensen met en zonder macht gelijktrekt, waarbij een rol voor GameStop is weggelegd. De film zou niet helemaal over GameStop gaan, maar wel voor een groot deel. Verder zou er in het script ook een plek zijn voor de invloed van sociale media bij de bestorming van het Kapitool in Washington.

Nog een GameStop project in de maak

Naast dit project zou er nog een GameStop film in de maak zijn. Deze film zou gebaseerd worden op een manuscript van Ben Mezrich en door MGM gekocht zijn. In dit geval zou de film wat specifieker over GameStop gaan. Ben Mezrich heeft het manuscript nog niet af, dus het zal nog een tijdje gaan duren voordat dit project uit gaat komen. Tegen die tijd mogen we wat verwachten, want Ben Mezrich maake eerder al The Accidental Billionaires en dat boek inspireerde David Fincher vervolgens weer om The Social Network te gaan maken.

Populair Nieuws